tisdag, mars 14, 2006

Mannen utan hem!

En man jag ser, jag ser en man. Han går med blött papper i sin hand. Han stryker lätt väggen med sitt våta papper. Han ser till så det blir rent och fint, för detta är hans "hem". Det är på denna plats han spenderar det mesta av dygnets timmar. Han börjar nu skrapa på bänken där han sätter sig efter att han gjort rent en del av väggen med sitt blöta papper. Han skrapar bort klistermärken och tuggummi från bänken han sitter.

Var tacksam för att han gör det, då slipper du förbanna dig över att du sätter dig i det!

Människorna står som om tiden vore frusen och att han hade pausat tiden för dem. De har järnkoll på vad han gör men gör inget, säger inget. De bara står där och tittar på honom som om han vore ett missfoster, en utböling, en trashank.

Det stämmer, han är en utböling för att övriga ser han som det men inget missfoster.

Mannen jag pratar om är alkoholist och jag har sett han nästintill varje dag jag varit på stationen i Falköping. Väntsalen fungerar som hans hem under den bitande kylans tid som kallas vinter. Han som vilken annan person vill ju ha rent i sitt hem. Varför kollar alla då konstigt på han? Skäms de för att de vet att de är skyldiga till "oredan"? Nej, de skäms inte alls. De ser han bara som en alkoholist som inte tar hand om sitt liv. De fördömer han innan de ens pratat med han. Han är inget värd för dem!

Är alla människor lika värda?

Han går ibland runt och frågar människorna som sitter i väntsalen om de har några slantar över. De flesta säger "nej, tyvärr inte" för att slippa han så snabbt som möjligt. De vet ju att han ändå kommer köpa öl för slantarna. Jag har också blivit tillfrågad, jag gav han en tia. Äsch va fan jag är rikare än han och jag är student. Det finns dock de som sitter där som tjänar mycket mer än vad jag gör. De kastade konstiga blickar på mig när jag gav en tia till mannen. Som om jag kastade pärlor åt svinen.

Som att kasta pärlor åt svinen? Nä det tycker jag inte.

Det är snarare de själva som är svinen då de inte bryr sig om sina medmänniskor. So what att han köper öl för den där tian jag gav han. Han har ett beroende precis som många andra människor. Staten tar dock inte sitt ansvar utan låter dessa människor ruttna på Sveriges bakgård.

Storebror tog för övrigt mina pengar. Fuck storebror!

Kan de inte använda mina pengar till något vettigt nu då? Jag hade gladeligen(kanske inte gladeligen) kunnat använda pengarna till att hjälpa vissa hemlösa. Jag hade dock hellre sett att pengarna kom till användning där än att det bara pumpas in i statens system. De som har mycket vill alltid ha mer. Mycket vill ha mera! Vi människor är sådana. Vi vill bara ha, ha och ha!

EGO!

Catch u later!
Dytte

2 kommentarer:

Jay sa...

Daniel: Nä, men betyder det att vi kan skita i andra määniskor?

Jesper: Håller med! Inför en revolution á dytte så blir det fan ordning och reda.

Winnermaja: Det är just det. Alla är så rädda för dem. Jag förstår inte varför, de flesta av a-lagarna som vi så "vackert" döpt dem till skulle inte skada oss. Hjälp dem och dig själv säger jag!

Anonym sa...

det beror på vad man varit med om för A-lagare... kan berätta för dig om du frågar..