fredag, maj 30, 2008

Im off

Det är mindre än 40 min tills jag ska iväg med bussen till min bror och stora hamn och sjöstaden Vara. Imorgon är det jag och han som styr vår kos mot GÖTEBOOOOOORRRGGGG. Staden där det händer så att säga.

Gööööötttteeeeeboooooooorrrrrrgggg

Vi lär väl höras. När jag kommer hem. På söndag. Tills dess - sola. För det ska jag göra. I Göteborgs skärgård. Känn på den.

Over and Götet.

onsdag, maj 28, 2008

Tentamen

Idag hade jag tenta. Omtenta. Det kändes sådär att ha den. Kändes värre efteråt. För det gick ärligt talat åt helvete. Ja, det gjorde det. Var det för att jag var oförberedd? Nej, utan mer att det låser sig för mig. När jag ska svara försvinner all kunskap all världens väg.

Jag hade pluggat.

Nu skiter jag i den tentan. För jag har gjort den. Men sen lär jag få komplettera i höst. Men det skiter jag i. Så har jag nog aldrig sagt. Inte om någon tenta. Men nu har jag tröttnat. Nu ska jag se framåt. Två skoluppgifter och sen är jag klar. För denna gången.

Forward

tisdag, maj 20, 2008

Mycket händer

Som rubriken säger. Det är väldigt mycket som händer i mitt liv just nu. En hel del plugg nu inför spurten, ska på bal på torsdag, flyttar till en ny lägenhet (i och för sig grannhuset men ändå) och i höst drar jag till Island.

Mucho

Ska berätta mer om detta imorgon. Om jag hinner. Ska städa, rensa i förrådet, plugga, packa och gud vet vad. Så ja, det blir en del. Mer om detta imorgon som sagt.

Have fun

torsdag, maj 15, 2008

Nu avslöjar jag det....

Nu är det officiellt. Slängde ut det till familjen idag. Alla blev förvånade men glada. för mig. Först trodde de mig inte men efter att jag gått vidare och förklarat mer så förstod de att det jag sa faktiskt var sant.

True

Vad handlar det om då? Jo, jag är som de flesta vet ute efter ett jobb. Helst inom journalistikens underbara värld. Tyvärr växer inte dessa jobb på träd. Därför har jag vidgat mitt sökande och sökt jobb utomlands och inte nödvändigtvis som journalist. Igår fick jag besked om att jag faktiskt har fått jobb. Utomlands.

Work

Det roliga är att jag sökte jobbet mest på skoj. Trodde aldrig att jag skulle få det. Tji, fick jag. För det fick jag. Därför ska jag i höst från mitten av September till sista Oktober jobba på.....Island. Kom som en överraskning för alla faktiskt. Har hållit det relativt hemligt för alla i min omgivning, inklusive min flickvän. Just för att jag sökte det som en kul grej. Därför tyckte jag att det var onödigt att berätta det för alla då jag var helt säker på att inte få det.

Jag fick det.

Jag har många gånger berättat saker för folk utan att sen göra det. Mycket snack och lite verkstad är något jag aldrig tyckt om. Men som jag ändå fått representera. Ofrivilligt bör tilläggas. Jag vill göra så mycket och berättar gärna om det. Sen händer det inte. Då står jag där. Skamsen och ledsen över utvecklingen.

Verkstaden är nu öppen.

Nu ändrar jag på detta genom att åka till Island. Jag har jobberbjudandet på mailen. Ska maila och tacka ja imorgon, tänkte jag. Nu är det snack och mycket verkstad som gäller. Sånt tycker jag om. Och jag tror det kommer bli ruskigt roligt. Många ungdomar kommer jobba där och jag tror jag kommer trivas. Island är ett riktigt fint land. Ska åka och kolla på en hel del under tiden jag är där. Valsafari är väl aldrig fel?

The Whales are coming.

Abonnemang.

HATA KAPITALISTFÖRETAGEN som inte kan låta en frysa sina abonnemang. Telia var väl det vettigaste företaget. De kunde låta mitt abonnemang vila för 60 kr i månaden för att få behålla mitt nummer. Annars verkar det enda vettiga att göra att säga upp mina abonnemang. Flytta över mitt mobilnummer till refillkort och säga upp resten.

Vägen dit var ett helvete.

Första samtalet gick till Alltele. Min bredbandsleverantör. För det första tog det 10 min innan jag kom fram. När jag gjorde det så la de på. Då blev jag sur. Ringer upp igen och får vänta i drygt 15 minuter. Total väntetid: 25 min. Förklarar mitt ärende. Han är väldigt negativ och säger att
A: nej, det går inte att frysa det.
Mitt svar på det var lätt.
J: Okej, då byter jag leverantör. Du kan säga upp mitt abonnemang från och med nu. varpå han svarade
A: men det går ju inte ut förrän i Augusti.
J: Jag vet, det är därför jag säger upp det nu. Skicka papper till mig så fixar skriver jag under skiten och skickar in. Okej?
A: Okej. Tack så mycket för ditt samtal. Hej då.
"Klick"

Aldrig mer alltele.

Boxer var trevligare och försökte komma med tips om hur jag kunde göra. Uppskattat av mig. Men störst TACK till killen på telia. Han var grymt trevlig, hjälpsam och förstående. Om alla i kundtjänst kunde vara som honom skulle jag bli glad.

Tack Muhammed på Telia.

Catch u later.
Yours truly Dytte

Nytt

Jag är inne i en jobbsökarperiod. De som är närmast mig vet detta. Examen ansöker jag om i Juni. Då är jag klar med tre år studier på högskola. Äntligen. På ett sätt i alla fall. Lite ledsamt på ett annat. Jag har lärt känna många grymt trevliga människor från klassen.

Sad

Samtidigt planerar jag saker. Sånt jag vill göra medans jag är ung, fri och inte bunden till något/någon annat/n än min flickvän. Som stödjer mig i mitt beslut. Så igår kom bomben. Väldigt få vet om det i nuläget. Gillar inte att köra den här grejjen bakom ryggen på alla. Snart blir det public. Senast sex dagar från nu så går jag ut med det. Nu låter det som att jag ska bli eremit i Tibet, men lugn mina vänner. Så är inte fallet.

Tibet? Jag? Nej!

Samtidigt kanske det här är början på något nytt. Ett kapitel jag är ensam om att skriva. Att förändra. Skapa det så jag vill att det ska se ut. För jag vill inte leva detta liv just nu. Det är för vanligt, för svensson, för SVENSKT. Därför tänker jag utanför boxen. Ett steg längre. Ett steg som är nytt.

Svenne

Kan redan nu avslöja att om allt går som jag vill är ett steg Usa. Jag har kontakter där (tro det eller ej) som kan hjälpa mig med detta. Blev jätteglad när personen ifråga erbjöd sig att göra en sak för mig. Det kan hjälpa mig långt. Samtidigt är det en sjujäkla upplevelse på vägen.

Kryptisk? Jag? Nej!

Kommer gå ut med det i bloggen om kanske sex dagar som max eller när alla vet. Har inte bestämt mig om vilket än. Kanske ska ni få veta tidigare? Nä, många som jag ska berätta det för läser bloggen. Jag hoppar över det. Nä, om jag skulle plugga lite nu. Har en del att göra idag.

Exakta schemat lyder: Läsa 1h, äta 45 min, läsa 1h, prata med tre personer under resterande tid av dagen, läsa 1h.

Catch u later
Yours truly Dytte

måndag, maj 12, 2008

Beroende

Ibland blir man beroende av saker. Inte lätt att sluta. Sen utsätts man för prövningar gång på gång och är på väg att falla tillbaka i det beroende man lämnat. Det blir ett samvetskval mot en själv. Jag gillar det. Det gör jag. Samtidigt vill jag inte falla ner i beroendet igen. Så frågan är vad jag ska göra.

Question

Jag tror jag droppar det. Hoppar över det. Även om jag gillar det som tusan. Det är mitt beslut. Inte mer.