måndag, april 10, 2006

Friend or foe?

Det finns saker här i livet som jag inte kan förklara, som jag inte förstår. Något som speglar sig i ytan och aldrig kan suddas bort, ens egen spegelbild. Du kan förändra den, men du blir aldrig kvitt den. För du ser dig själv som samma person oavsett vad du har förändrat. Du ser din inre skönhet och inte det som visas i vattnet. Du vet vem du är och vad du står för.

Reflection of an eye.
Låt mig spegla mig i dina ögon och sedan kan du berätta för mig vad du ser. Vi ser inte samma sak absolut inte. Du ser inget, jag ser allt. Du gömmer dig bakom dina ord och handlingar och tror att det gör dig rättvisa. Du ger världen en bild som inte är sann, du ger världen något som du inte kan stå för i dina tankar, i din värld.

Hide and seek

Jag tolkar, övertolkar och metatolkar det du säger, gör och tänker. Du ger mig en helt annan bild av dig själv än vad du kanske vill att jag ska se. Du ger mig en skönhetsopererad bild av dig själv till mig. Det är inte ditt sanna jag, det är en bild av vad du vill att folk ska tro att du är. Du är precis som alla andra, om inte värre. För du förnekar det, det gör åtminstone inte alla andra. Du säger nej men menar ja.

Dina vänner säger att de är ärliga, dina fiender är det.

Vem skulle du säga att du är närmast egentligen? Tror du på det själv? Bra, då vet jag att du har sagt fel till mig. Vänta, vad sa jag nu? Fel? Nä, det är klart du vetat om att det inte stämmer det du säger. Du gör det bara ändå, varför?

Friend or foe?

Du kommer som de flesta andra från en svenssonidyll där du tror att alla har växt upp precis som du. För du har inte sett de andra barnen, de som har det svårt, de som kämpar med sin familj för att överleva, de som dag in och dag ut önskar att de hade en familj, precis som din.

Just like yours

Nu är du äldre och tror att du vet bättre och vet mer. Du har fel, du är fast i din svenssonidyll och söker dig till samma människor. Det är därför människor som jag får stå i skuggan av er svenssonfamiljer. Ni tror att ni är mycket bättre och mycket mer än oss andra. Om du bara visste vad fel du har, utan oss är du och de andra ingenting. Om du bara visste…..

You don´t know anything.

Catch u later!
Dytte

7 kommentarer:

rask sa...

Kom bara hit för att säga att min blogg lever igen. På en ny adress med en ny look.

Ha det gött!

Paula sa...

Well done!
[url=http://crkjtghf.com/dltt/slyn.html]My homepage[/url] | [url=http://wamcxbkp.com/ddfl/cuaa.html]Cool site[/url]

Sally sa...

Thank you!
My homepage | Please visit

Justin sa...

Great work!
http://crkjtghf.com/dltt/slyn.html | http://xyfgcipi.com/sqfu/wtuj.html

Anonym sa...

Good design!
[url=http://uallyzkx.com/wftb/clmx.html]My homepage[/url] | [url=http://qdutnzwe.com/rusr/lvjh.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Thank you!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Thank you!
http://uallyzkx.com/wftb/clmx.html | http://tktiaktg.com/zkmd/zkfb.html