tisdag, april 18, 2006

Shine

Jag testade en sak den gångna veckan, att endast svara på sms om ens det. Jag fick hmm praktiskt taget inga sms att svara på för det första. Uppgiften var alltså inte så svår att genomföra. Jag skickade nästintill noll inledningssms.

Mission accomplished!

Shine on me, me who shines back.
Har du någon gång varit avundsjuk på någon? Grattis, du är precis som alla andra i världen. Alla är avundsjuka på någon, t o m de personer du är avundsjuk på. Vem har inte önskat att man skulle vara stenrik som Bill Gates och lika vacker som Brad Pitt eller Sienna Miller? Avundsjuka föder avundsjuka.

If I told you that you were number one for me, what would you answer?

Jag avundas många personer i min närhet för att jag tycker att de har något jag saknar. Utseende, pengar, kunskap, motivation och talang mm. Jag vet att jag inte vinner något på att avundas dessa personer deras tillgånger, jag förlorar snarare självförtroende genom att fokusera på dessa människor. Då skaffar jag mig än mer människor att avundas för att jag saknar ännu mer saker.

Envy noone

Jag ställer oerhört höga krav på mig själv. Skyhöga om jag ska vara helt ärlig. Jag blir nästintill aldrig nöjd med något jag gör, förlåt jag ljög. Jag blir aldrig nöjd med det jag gör. Jag kanske är nöjd för stunden men efter ett tag så tänker jag att jag faktiskt kunde ha gjort det där bättre och snyggare.

Gör om, gör rätt!

Vad får vi då ut av att avundas andra? Inget, absolut inget, förutom dåligt självförtroende och större krav på oss själva. Gör det du själv finner är rätt och viktigt. Det där med skönhet och pengar är en medialiserad bild av samhället. Skönheten ligger i betraktarens ögon, kom ihåg det. När du sen ser mitt namn under en artikel där jag hyllar skönhet, pengar och andra s k samhällsideal, så kom ihåg att det är producerat för att säljas och ge pengar, inte ge dig en bättre självbild. Jag säger, bojkotta skiten, media säger: köp, köp och köp. Vad skulle du säga Jonte?

It´s a choice we make

Catch u later!
Dytte

1 kommentar:

Malin sa...

Jag önskar att jag hade orken att vilja få allt perfekt.. men jag har haft dålig tro på mig själv i evigheter.. men det blir "Bättre och bättre dag för dag" När man letar så ploppar hur mycket som helst upp... men att få vara nöjd med det man har är sällsynt.. Ständig jämförelse med andra medmänniskor.. I viss mån kan det peppa en.. men alla krav man har på sig tröttar ut. Fast orken tryter..

Gud vad det regnar nu.. det bara öser ner.. dropparna bara smäller på takluckorna...

Att inte skicka sms.. det är nog någonting jag borde prova.. men jag tröttnar snabbt.. jag älskar att få sms men då så måste man börja.. oftast..

Ta hand om dig! Kram