lördag, februari 24, 2007

Scan

Är inte så dåligt som man kan tro.

Jag gjorde min sista dag på scan igår. Fick kicken av brorsan då jag inte skött mig. Var riktigt tungt att gå runt där igår. Det var inte riktigt så att man brydde sig om slutresultatet om man säger så. Hur kul är det på en skala att göra något 100% när man inte ska jobba där veckan efter ändå.

Inte särskilt motiverande.

Man gick i alla fall runt där och såg att man missa en fläck och tänkte "äsch, skit samma. Jag är inte kvar på måndag ändå". Jag vet inte hur många gånger man tänkt och sagt att man hatar stället och att man verkligen inte vill stanna där. Nu när det har gått i uppfyllelse så vill man tillbaka.

Det är sjukt.

Hur kan man sakna scan? Det ska liksom inte gå. Scan är...... ja scan liksom. Värsta skiten och inget man vill jobba för om det inte vore för lönen. Jag hade jäkligt fin lön där för att göra, ja praktiskt taget ingenting. Jag jobbade ju bara extra så jag jobbade i snitt 10 h i veckan, varannan vecka. Fick drygt 250 kr för en timmes jobb.

Räkna ut vad det blir i månaden.

Jag samlade ihop mina saker och tömde mitt skåp. La mitt passerkort i securitas brevlåda som jag blivit tillsagd. När jag gjorde det så insåg jag att det verkligen var slut mellan mig och scan.
Det kändes, jag trodde aldrig jag skulle säga detta, tungt att lämna in mitt kort.

No coming back.

Catch u later!
Your Arbetlösa Dytte

ps
Jag fick inte kicken utan vårt kontrakt med scan gick ut så ett annat företag tar över vårt arbete. Så egentligen jobbar jag inte för scan utan för ett företag som heter Beab som i sin tur är(var) kontrakterade för Scan.
ds

onsdag, februari 21, 2007

Smärta hos tandläkaren

Var inne och skulle dra ut tanden igår. Det gick inte alls bra. De fick ut halva efter många om och men. Hela tanden var nämligen inflammerad om jag inte minns fel. Jag har fått pencillin mot det i två kurer, men det har tydligen inte hjälpt. När de skulle ta rötterna så gick det inte alls. Det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Pain ohh pain

Så nu får jag en ny pencillinkur och ska in på måndag igen. Om det inte hjälpt då så får jag åka till en specialist som får söva ner mig. Kul? Nä, inte direkt Går just nu runt med konstant feber och blodsmak i munnen. Inte för roligt om jag säger så.

Fy fan

Jag hoppas verkligen att det löser sig nu på måndag och att jag slipper specialisten. För jag är trött på problemen den här tanden för med sig. En oerhörd smärta och massa räkningar. Alltså inget bra som följer med.

Pain u later!
Your Hurting Dytte

fredag, februari 16, 2007

Blogg?

är ett mångkulurellt ting.

Jag läste rätt mycket bloggar förut. Skitmånga, jag lovar. Jag använde mig av ett fiffigt css-program som höll koll på alla bloggar åt mig. Om de hade uppdaterat så såg jag det i programmet, istället för att kolla alla bloggar hela tiden. Jag hade säkert runt 50 olika bloggar med varierande aktivitet. Jag kunde sitta som fastklistrad vid dessa bloggar för de var så intressanta.

Bättre än tv?

Idag läser jag inte ens 10 bloggar regelbundet. Jag kollar två bloggar regelbundet, dvs varje dag. Dessa bloggar tillhör Silverfisken och Turbotrollet.
Silverfisken vet praktiskt taget alla vem han är. Han är copywriter i Australien och är en hot shot.
Turbotrollet känner man nog till om man läst länge på min blogg. Hon är en tjej som skriver om allt mellan kändisar och djur(är inte det samma sak?) till små vardagshändelser som mestadels består av "A", hennes pojkvän, och "Gary", deras katt.

Varför?

Varför det har blivit så vet jag faktiskt inte. Deras bloggar är de mest uppdaterade och då på ett sätt mer intressanta. Mitt css-program försvann när jag formaterade om datorn och jag har inte orkat installera det igen. Jag valde att ta en paus från mitt bloggberoende.

Blogga hit och blogga dit.

Jag bloggar inte alls lika mycket som jag gjorde tidigare. Förut så bloggade jag ca 3 gånger om dagen. Nu har ni läsare tur om det blir ett inlägg var tredje dag. Som sagt jag tog en paus från mitt bloggberoende och började göra annat. Fastna i andra beroenden istället. Det ångrar jag nu och ska ta mig ur det också. Jag ska försöka balansera det hela mer. Jag behöver egentligen mer tid på varje dygn.

Tid är bra.

Får se om jag skärper mig med bloggningen. Kan i alla fall säga att jag fick två praktikplatserbjudanden för några dagar sen. Ett på tv4 Skaraborg, hade sökt där tidigare fast inte fått svar förrän nu. Han ville ha mig dit, men det var ju lite sent då jag redan fått praktikplats. Jag fick också ett erbjudande om att åka till Spanien och praktisera. Ett företag jag aldrig hört talas om, men efter lite googlande(google regerar) så fann jag dem. De är en prbyrå som ligger i Madrid. Väldigt bra företag, men inte aktuellt det heller då jag redan har. Deras svar på det var att jag kunde komma under en sommar eller något liknande.

Verkar schysst, vi får se.

Catch u later!
Your Blogging Dytte

söndag, februari 11, 2007

Get her out of my mouth.

Please

Jag har ett problem, en tand närmare bestämt. Denna tand orsakar mig oerhörd smärta. Inte just nu dock, men det är för att jag får tabletter mot det. Jag har haft problem med den från och till i drygt tre månader nu. Första gången var riktigt jobbig, då trodde jag att jag skulle dö. Det var ingenting mot vad jag trodde när jag kom in till tandläkaren. Hon drar upp värsta feta borren och vill höra mig skrika av smärta(känns det som i alla fall).

Ge mig morfin?

Hon börjar i alla fall borra i tanden som jag har ont i. Först är det helt okej - även fast jag hatar borrar hos tandläkaren - sen blir det bara värre. Hon ska ner i pulpan alltså där alla nervtrådar för tanden sitter. Jag var ganska nära att slå till henne då hon skulle ner ännu mer. Efter detta skulle hon ge mig bedövning i tanden, tror jag. Då var jag nära på att slå till henne. Jag kom aldrig så långt dock utan jag slog i den där brickan med alla verktyg som de ska orsaka mig smärta med. Hon blev lite arg och sa att hon kunde skada mig om jag gjorde sådär. Det lät som ett hot.

Det gjorde redan ont så hur skulle hon kunna skada mig mer?

Efter detta har det varit bestämt att den ska dras ut. Men först ska det ju givetvis väntas i en månad eller två innan detta får ske. Jättekul....inte!!! Nu börjar tanden jäklas med mig, IGEN. Har så ont i tanden att bara jag vidrör vid den så får jag ruskigt ont. Jag fick tabletter mot det.....igen. På torsdag blir jag förhoppningsvis av med den så jag kan leva ett normalt liv utan att knapra tabletter.

Visst älskar alla tabletter och tandläkarborrar?

Jag har en teori. Jag tror att de som blir tandläkare njuter av att se andra ha ont. Njuter av smärta. Jävla tandläkare, säger jag. Välj ett yrke där ni inte kan skada andra, säger jag. Jag gillar inte tandläkare, men på ett sätt gör jag ändå det. Jag får mina tabletter av dem så det är ju bra.

Tabletter är bra....ibland!

Catch u later without a tooth maybe?
Yours Truly Dytte

fredag, februari 09, 2007

Dedicated to you

We have been waiting......for you.

I dont know, in some way I didn´t wanted to go back to school last fall. I was so close to just quitting. Im was like that before. If something was to hard I didn´t bother anymore. Lucky for me I was taking control of my life again. I didn´t let things slip away from me.

Take control

So I went back to school to make my dream come true. When I came back to school I met a person that I wasn´t expecting. This person was always happy. This person always made me smile. This person did the unexpected. This person made my life easier for a while. Without even knowing how it affected me.

Be in control

I admit, I fall in love with her. First I didn´t even talk to her. She was to goodlooking for me. I didn´t stand a chance I thought. In the end of the course we had together I started talking to her, on msn. Ya, I know. It was cowardly but it started a really good friendship. We talked a lot. I was getting to know this girl that I really liked.

Like me, like you

We never really got involved cause of the fact that she was going home, to Mexico. In like two months or something she was heading home. Leaving Sweden, her new friends including me and she would even leave her heart behind. She had fallen in love with Sweden and the people she met here.

Love is a good thing.

Now she is home and I talk to her on msn, again. Not as often as before, but we talk to each other. I still like this girl. She left something behind, in me. Something that is hard to explain. You just know it´s there. Everyone who know this girl knows what im talking about. Cause they have experienced the same thing. She is really something special. I hope to see her in the near future. Maybe our paths will be crossed again. Who knows? The world is smaller then we think.

Wonderful, amazing

Catch u later Melisa!
Love Yours Truly Dytte

söndag, februari 04, 2007

Grammisgalan, whats the fuzz?

Ja precis, varför bry sig?

Nu har man varit hemma några dagar från Stockholm och hunnit smälta alla intryck från hufvudstaden. Så häng med nu, på en resa till Sveriges hufvudstad och allt som händer där.

Bring it

Vi satte oss på tåget som skulle ta oss dit. Ett x2000 skulle ta oss dit. Vi hoppade av på centralstationen, men precis innan vi skulle hoppa av hände något. Jag sa:
- Det tycker jag.
Då "svarar" en tant.
- Tycker du det?
Mycket skumt.

Moving on.

Vi rör oss ut på centralstationen. Det är livat som sist jag var där. Sommaren 2005 närmare bestämt. Men det är inte det vi ska prata om. När vi rör oss inne på stationen passerar ett par och mannen bokstavligt skriker:
- Vi är ju under det för helvete.
Mannen pratade om något tåg eller något sådant som var över oss.

Moving on.

Vi gick en tur på stan tills vi insåg att vi var vilse. Letade upp närmaste tunnelbana och skulle börja prata med en som satt i spärrarna där, kassan eller vad man nu kallar skiten.
Det roliga var att han började prata engelska med oss, så vi hängde på en stund. Sen hörde jag att han sa ett ord på svenska. Då sa jag att vi är svenskar. Han förklarade att han tyckte vi pratade engelska innan och därför valt att prata engelska med oss.

Moving on.

Vi rör oss runt affärerna på Sergels och inne på Carlings hittar vi en tjej som känns "bekant". Eller snarare att Sire är bekant för henne. Hon sa:
- Tja, hur är läget?
Sire svarar:
- Jodå, det är bara bra. Själv då?
Sen fortsätter samtalet lite snabbt. Det visar sig att hon jobbar på Carlings och inte alls känner honom. Hon ville bara vara trevlig mot kunderna. Det var lite roligt.

Moving on.

Vi rörde oss mot grammisgalan och all glamour som skulle finnas där. Till hovet mina vänner.
Vi sätter oss på våra platser. Det är sjuhelsikes dåliga platser. Bakom en bom med lampor och högt upp. Lååååångt från scenen kan man lugnt säga. Vi rörde oss över till andra sidan och kom lite närmare och lite lägre. Fortfarande var det helt åt (förlåt) helvete. Kändisarna fick sitta i mitten och det betydde att alla vanliga dödliga fick sitta skitlångt ifrån. Det var inte alls kul.

Värdelös gala.

Vi rörde oss efter grammis mot Sergels Torg. Vi kom ut genom dörrarna och direkt är det en man som kommer fram och säger.
- Killar, kan ni göra mig en tjänst.
Vi - Vadå?
Han - Kan ni kissa i min flaska?
Vi- Öhhh
Han - Det är så att jag ska lämna ett urinprov och jag har rökt hasch.
Vi - öhh nä vi tror inte att vi vill det.
Han - Men ni får pengar för det, ni får 100 spänn. Schyssta, kom igen.
Vi - Näää, vi vill inte. Vi var nyss på toa(lögn).
Efter detta rör vi oss snabbt därifrån.

Bra minisemester i Stockholm för övrigt.

Catch u later!
Dytte

Hur gick mötet?

Fick frågan av David, han undrade hur det gick. Storyn följer här.

Jag kom till staden vid 13:17 och efter lite letande och ett samtal till UJ så hittade jag till slut. På dörren stod det "JM". Det såg ju lovande ut, tänkte jag. Jag var nära att gå förbi då jag var lite osäker, men som tur var vinkade UJ in mig. Han förstod att det var jag som letade efter honom och hans kära "JM".

JM, en praktikplats med åtta medarbetare.

Jag kommer in och hälsade. Kikade runt lite. Det var en ganska enkel kontorslokal med runt 5 kontor tror jag. Jag gick ingen rundvandring utan stod i "stora" salen. Det var väl ingen direkt sal utan ett större öppet område som fungerade som arbetsplats och fikaområde kan man säga. Det var också där jag antagligen skulle sitta.

Det var tydligen platsen där man såg de mest snygga tjejerna också.

Hela redaktionen bestod av killar(undra varför?) och de förklarade glatt att de såg massa snygga tjejer gå förbi utanför fönstret varje dag. De verkade hemskt trevliga och det ska bli ett nöje att arbeta med dem. Jag hoppas bara att det ska gå bra under praktiken.

Well done lad.

Jag kommer få göra allting själv. Jobba precis som alla andra där. Kastas in i hetluften direkt. Jag kommer att få jobba mest med tidningen "Match" som ges ut via stadiums butiker och som går att beställa via deras hemsida. Jag kommer även få skriva för IG's tidning. Det kommer bli väldigt intressant. Sen tillkommer det säkert arbetsuppgifter eftersom, men det är vad jag vet att jag kommer göra.

Bring it

Min praktikplats är nu alltså JM. Ligger i en stad nära dig en bit från centralstation. Jag fick ett trevligt bemötande från alla där och jag ser fram emot att börja skriva för J och resten av grabbarna.

Enjoy

Write u later!
Yours truly Dytte

torsdag, februari 01, 2007

Praktikplatsmöte

Göteborg: klockan 13:30

Ska besöka min praktikplats idag och den person jag ska jobba för. Det känns lite nervöst faktiskt. Sätter mig på tåget vid kl: 12:14 och kommer vara på redaktionen kl: 13:30 ungefär. Är inte så nervöst nu men kommer nog bli det ju mer jag närmar mig dörrhandtaget in till redaktionen.

Nerverna kommer spela en symfoni.

Hur lång tid mötet kommer ta har jag ingen aning om. Men antagligen mer än 40 minuter, då det första förslaget var att jag skulle komma 11:20. Det gick inte för det var för det var för lite tid innan lunch. Så jag hoppas att han inte sätter mig i arbete direkt för att se vad jag kan. Nerverna kommer vara på helspänn ändå känns det som.

Jag tror jag kommer vara ovän med mina nerver.

Men på något konstigt sätt känns det ändå skönt. Det känns inte som man har en praktik färdig(inte för mig i alla fall) förrän man verkligen är där. Då känns det som att allt är klart. Måste fixa en lapp som jag ska fylla i sen också från skolan.

Finally ready to go, yeeeeaaaahh

Stay tuned!
Yours truly Dytte