fredag, januari 25, 2008

Mark Kozelek

Hittade den här killen tack vare Silverfisken. För er som inte har någon aning om vem Silverfisken är så är han den bästa bloggaren som finns just nu. Han tar otroligt underbara bilder och det borde vara brottsligt att vara så duktig. Sen när han i sina texter fångar en fullständigt, det är sjukt. Hur kan en man göra det? Det är talang mina vänner. Ren och skär talang. Klicka på
  • Silverfisken



  • Silver+fisken=Silverfisken

    Detta inlägg handlar dock om Mark Kozelek. Han levererar lugna sköna covers och jag njuter i fulla drag. Sitter och ler samtidigt som jag skakar på huvudet. Grymt bra musiker den här Mark. Lyssna på honom här.

    Mark, wow

    söndag, januari 20, 2008

    What happend today?

    I fredags var det opposition. Ni väntar säkert med spänning nu på hur det gick. Jag ska vara ärlig, det gick åt helvete. Vi har en del att göra om jag säger så. Jag var inte särskilt glad då kan jag erkänna och det märkte nog omgivningen också. Uppsatsen ska i alla fall vara klar tills nästa onsdag.

    We will fix it

    Hela den här helgen har varit en oturshelg. Jag har förlorat mer pengar på fotboll än vad jag tjänat och jag har verkligen fallit på mållinjen på alla spel. Roligare helg kan man faktiskt ha. Som idag då jag föll på sista matchen i ett spel där det var jumbon i ligan mot ligaettan. Gissa vilka jag satsade på och gissa vilka som vann. Ja, ni gissa rätt - jumbon.

    Tur i kärlek och otur i spel

    På tal om kärlek. Som de flesta av er läsare vet har jag ett distansförhållande. Ett distansförhållande på cirka 40 mil. Ibland är det bra att sakna fast det här börjar gå till överdrift. Jag har inte sett J sen den 5:e januari och kommer se henne först den första eller andra februari. Det kommer mer eller mindre ha gått fyra veckor sen vi sågs senast när jag åker ner till henne. Jag gillar inte att vara ifrån henne så länge. Det kan inte vara bra för min hälsa.

    Miss you J

    fredag, januari 18, 2008

    Money

    Jag var med några vänner för några veckor sedan. Några jag inte träffat på länge. Det hela var trevligt men en fråga som ställdes till mig kändes väldigt fel. Kommer inte ihåg frågan ordagrant men det lät något i stil med "tänker du bara på pengar?".

    Money

    När frågan ställdes visste jag inte vad jag skulle svara. Den kom apropå ingenting kändes det som. Självklart tänker jag på pengar men inte enbart. Långt ifrån. Därför tog jag illa vid mig. Jag vill tjäna pengar så jag klarar mig och kan hjälpa andra. Sen är jag rätt nöjd. Visst har jag en dröm om att bli snuskigt rik men vem har inte det?

    Kapitalist

    Frågan var helt oväntad och sårade mig. Jag trodde dessa personer kände mig bättre än så men tydligen inte. Jag vill tjäna bra så jag klarar mig och kan hjälpa andra. Tyvärr tjänar jag inte så mycket men jag hjälper ändå. I flera månader har jag gett runt 1000 kr i bidrag till en fond som alla nog vet vad den heter. Trots att jag egentligen inte haft råd. Men om jag kan hjälpa någon vill jag gärna göra det. Det är mitt försök till att hjälpa.

    Help

    Sen bryr jag mig om hur jag går klädd. Vill klä mig snyggt men ändå avslappnat. Det känns ofta som det jag tycker är snyggt är dyrt. Därför kostar mina kläder numera mer än vad de gjorde för bara något år sen. Kanske är jag mer fåfäng än jag var tidigare. Kanske har jag bara mer pengar att röra mig med. Eller så är jag en annan person idag än vad jag var då. Men att jag bara bryr mig om pengar? Nä, det skär ett sår i mig.

    Cut me

    Jag gillade inte frågan och jag förstår inte varför den kom. Skärpning. Men det är lugnt. Alla har rätt till en åsikt och likaså dem. De som känner mig vet svaret på frågan. Jag känner att jag redan svarat på frågan i och med detta inlägg.

    Slut

    måndag, januari 14, 2008

    Worried

    Gillar inte det jag tänker just nu. Sån oerhörd ångest alltså. Det påverkar ju inte bara hjärnan utan hela kroppen. Gillar verkligen inte detta alltså. Hela kroppen känns konstig och jag är sjukt orolig. HATAR det här. Hoppas det löser sig.

    Solve

    Mycket att göra.

    Har planerat för två helger redan nu. Måste vara rekord för att vara mig. Först den 25:e så ska jag iväg till ett ställe som ligger 5-6 mil från Örebro och helgen därefter ska jag ner till Malmö. Mycket åkande blir det.

    Sverige

    Nu till annat, första dagen i skolan imorgon på över en vecka. Känns som att det var evigheter sen man var där. Ska dit och gå igenom opponeringen av uppsatsen inför fredag. Känns ruskigt jobbigt om jag ska vara ärlig. Det är mest slarvfel jag har hittat men annars ser det ändå bra ut. Sånt gillar vi inte

    Dont like

    Tur i kärlek och otur i spel

    Jag får sluta begrava mig i förlusterna. Eller över eventuella vinster. Får bara acceptera det för vad det är. Ibland finns det inget annat att göra. Det är sånt som händer. Bättre lycka nästa gång.

    Good luck

    söndag, januari 13, 2008

    Sound of music

    Idag har jag blivit imponerad, avundsjuk och besviken. Jag har tittat på minhembios hemsida och deras galleri. Samtidigt som man blir sjukt imponerad blir man också besviken för att man inte har det dem har.

    I got

    Vissa har till och med en egen biosalong. Så nu sitter jag och letar efter ett nytt högtalarpaket. Vilket jag i nuläget inte har råd med. Fast man får väl drömma? Det får man väl? Ja, det tycker jag att man får. Därför gör jag det. Nästa gång jag köper ett nytt högtalarpaket ska det vara riktigt bra saker.

    Surround ljud

    Ardin

    Idag har jag inte läst 150 sidor som jag trodde att jag skulle göra. Jag har läst runt 160 sidor om man ska vara petig. Höll på att somna under de första 80 men det får man ta ibland. Jag har läste en hel del i alla fall, nu är det bara 30 sidor kvar. Det var nämligen lite mer sidor än vad jag trodde.

    Pages

    Det får bli så att jag läser resten imorgon. Sen ska jag fortsätta skriva på det jag har skrivit lite på ikväll. En liten fantasygrej som Nevnarien antagligen kommer gilla. Ska se om jag lägger ut den på bloggen eller om jag skickar den till henne.

    Fantasy

    lördag, januari 12, 2008

    Ibland

    Ibland är avstånd jobbigt.
    Ibland är avstånd för långt.
    Ibland är avstånd för tråkigt.
    Ibland är avstånd en pina.
    Ibland är avstånd jobbigt.
    Ibland är avstånd tidskrävande.
    Ibland är avstånd pengakrävande.
    Ibland är avståndet mellan mig och J oftast för stort.

    Write me a book

    Har inte fått svar på de mail jag skickade till personerna jag hoppas ska vara med i boken. Det är lite jobbigt tycker jag. Eftersom jag gör mycket vid datorn så som jobbar och "hänger" känns det som att det är en evighet sen jag mailade. Även fast det bara är en dag. Fast jag vill ändå ha svar så fort som möjligt.

    Possible

    Utan dem tre så är det åtta personer jag behöver och det komplicerar saker för mig. Jag måste hitta dessa åtta personer. Måste även övertala dessa åtta personer om att vara med i boken. Ibland kan det vara svårare än man tror. Vill väldigt gärna bli klar med boken men min och andras tid sätter stopp för det.

    Käppar i hjulet

    Funderar på att prata med en man som kan hjälpa mig på en punkt med boken. Vilken punkt låter jag vara osagt men han kommer i så fall spela en oerhört viktig roll om han säger ja. För mig är han en känd person, för er vet jag faktiskt inte. Det är lite olika vad man har för intressen.

    Give me name

    En dejt?

    Tänkte mest upplysa er läsare om att min lägenhetskompis Linus är singel. Någon singeltjej där ute som är intresserad av en blinddate kanske? Kanske känner ni någon som kan vara intresserad? Alla bud tages. Här är vi inte kräsna ska ni veta.

    Blinddate?

    Bad Boy

    Det blev aldrig färdigstädat känns det som. Linus kommer säkert bli arg på mig när han läser detta. Då får han bli det och sen komma och skälla på mig. Då ska jag städa det lilla jag har kvar. För det är inte så hemskt mycket om jag ska vara helt ärlig.

    Honest

    Jag har dock varit ganska duktig på annat idag. Vad det är avslöjar jag inte utan de som vet om det får hålla det för dem själva. Räcker med att jag själv tänker på det. Slipper helst att andra tjatar och frågar om det. Sånt blir jag för övrigt oerhört trött på när folk gör.

    Tjat?

    Sen har jag missat att göra saker idag som jag har skrivit upp att jag ska göra. Det är dåligt av mig faktiskt. Måste skärpa mig när det gäller sånt. Ska läsa en hel del imorgon hade jag tänkt mig i alla fall. Det blir väl runt en 150 sidor att läsa imorgon skulle jag tro. Tre c-uppsatser som bara väntar på att bli lästa av mig. Två av dem ska jag bara läsa och den tredje ska jag och min grupp opponera på.

    Opponent

    För övrigt anser jag att kartago ska förstöras... Nä, men imorgon funderar jag på att dra ut och fota lite också kanske. Ska tvätta imorgon också, ingen som vill ta över det? Undra om Torsten fortfarande hänger här. Torsten? Är du här?

    Vem vet

    fredag, januari 11, 2008

    Done and done

    Idag har jag som jag sagt tidigare skrivit mitt personliga brev. Det gick väl rätt bra ändå. Ska skriva ett till imorgon är det tänkt. Lite onödigt kan man tycka men jag kör anpassade brev för just det företaget jag ska söka jobb hos.

    Adapt

    Hann även med att städa en del idag. Ska fixa det sista imorgon tänkte jag. Idag hade jag ändå saker att göra fram till en 18-19 och sen var det tv som gällde. Det är ändå rätt bra då det har sett rätt tråkigt ut den här veckan.

    Tv?

    Har även skickat iväg en del mail gällande boken jag håller på med. Blev tre stycken så det är rätt bra ändå. Imorgon ska jag nog försöka hitta mer personer som kan vara med. Behöver några mer om jag säger så. Behöver väl kanske en 5 personer till om alla dem tillfrågade/tilltänkta vill vara med. Det är inte så farligt ändå när jag tänker på det.

    Five

    torsdag, januari 10, 2008

    Cv

    Idag har jag ägnat dagen åt att fixa mitt cv. Det tog ett tag men då tog jag också mer eller mindre långa pauser titt som tätt känns det som. Vet inte hur lång tid det tog totalt så men det tog några timmar i alla fall.

    Hours

    Till slut tror jag att det blev bra. Jag är hyfsat nöjd med mitt cv. Känns som att det kommer fungera och att jag har med relevant information. Ska försöka hitta någon sakkunnig som kan ta en titt på det och bedöma det åt mig.

    Judge

    Imorgon fortsätter det med ett personligt brev. Ett steg i taget kan man säga. Jag har planerat resten av veckan så jag har lite att göra. Fast framåt 16-17 och framåt brukar jag ha ruskigt tråkigt. Det finns inte heller något jag kan göra för att ha roligare känns det som. Det är väl som de säger - man har inte roligare än man gör sig. Stämmer utmärkt för min situation.

    Fun, bored, fun or bored?

    tisdag, januari 08, 2008

    Driver

    Jag har inget körkort. Det är inget jag försöker hålla hemligt eller dölja för någon. Anledningen till varför jag inte tog körkort när jag började första gången vet de flesta om. Det var att mina föräldrar gick bort. Efter det har det inte direkt varit så att min ekonomi varit den bästa eller att jag har haft tiden känns det som.

    Time

    Det finns personer i min närhet som mer eller mindre klagar på att jag inte har körkort. Jag förstår det till viss del. Sen är det en del av mig som blir ledsen varje gång de påpekar det för det känns som att de ser ner på mig på grund av att jag inte har körtkort. Det känns fel.

    Varför?

    Det är inte så att jag inte vill ha körkort och vill att människor ska köra runt mig. Absolut inte min tanke. Det man får ha i åtanke är min situation och ekonomi. I dagens Sverige är det inte billigt att ta körkort men det verkar de glömma. Varje gång körkort kommer upp som samtalsämne får jag höra de hånande skämten.

    Not fun

    måndag, januari 07, 2008

    Work

    Sitter nu och får en sån där känsla av panik nu igen. Jag hatar verkligen när jag får den känslan. Fortfarande är det för att jag ska ta examen i sommar. Jobb är en stor fråga för mig och en tvivelaktig sådan också. Tvivelaktig då jag inte har något jobb ännu. Det är något som gör mig orolig och våren lär ägnas åt att försöka öka mina jobbchanser för att sedan få ett jobb till sommaren.

    We will see

    Jag skulle hemskt gärna vilja bli klar med min bok till sommaren. Måste jobba stenhårt med den nu verkligen. MÅSTE är nyckelordet här. Om jag blir klar med boken och får den till ett bokförlag skulle nog det öka mina jobbchanser rätt ordentligt skulle jag tro. Jag låter sjukt ego när jag säger det och jag gillar inte säga det just av den anledningen.

    Ego boy

    Jag hatar att jag kommer kunna utnyttja boken till min fördel. Det är inte tanken med boken. Tanken är att hjälpa, men samtidigt om jag kan använda boken till min fördel så kan jag hjälpa mer människor om jag får göra min andra bok som jag gör om den här boken blir bra.

    Make it happen

    Dream

    Jag drömde sjukt skumt i natt. Blev själv förvånad över hur skum den verkligen var. Här kommer den väldigt kort.

    Min flickvän J var gravid i runt sjunde månaden. Det roliga med detta är att jag inte var förvånad överhuvudtaget utan det var helt naturligt. Att jag hade missat sju månader på något sätt var inget jag tänkte över utan mer något jag accepterade. När vi sen var på en middag hos hennes föräldrar träffade vi på ett par som var väldigt trevliga. Jag hade personligen aldrig träffat dem innan men skulle snart få kontakt med dem igen.

    Contact

    Det kom en advokat till mig och sa att jag skulle tacka nej till det han skulle säga. Jag lät han säga vad han hade kommit för att säga och sen svarade jag - ja. Han kom för att säga att hans klienter, paret vi hade träffat på middagen, ville ge mig en stor summa pengar. Den här advokaten ville stoppa det till varje pris och valde därför att gå upp i rätten mot mig.

    See you in court

    Väl där representerade jag mig själv och han sig själv, fast han var ju advokat i drömmen, bestred det faktum att jag skulle få dessa pengar. Det var inte förrän jag var i rättssalen som jag förstod hur mycket pengar det handlade om.
    5 M I L J O N E R. En blixt gick genom mitt huvud och sen var det som att allt bara kom till mig, allt jag skulle säga, allt jag skulle göra alltså allt jag skulle göra för att vinna.

    Win win win

    Jag såg drömmar uppfyllas, äntligen skulle min bok bli klar, äntligen skulle jag kunna börja på andra boken jag vill göra och äntligen skulle jag kunna göra det jag ville för ett tag. Inom mig spelades en film upp om hur allt skulle bli. Det var perfekt. Jag skulle kunna göra allt och lite till. Mitt barn hade varit försörjt under en bra tid.

    Perfect