tisdag, mars 14, 2006

Mannen utan hem!

En man jag ser, jag ser en man. Han går med blött papper i sin hand. Han stryker lätt väggen med sitt våta papper. Han ser till så det blir rent och fint, för detta är hans "hem". Det är på denna plats han spenderar det mesta av dygnets timmar. Han börjar nu skrapa på bänken där han sätter sig efter att han gjort rent en del av väggen med sitt blöta papper. Han skrapar bort klistermärken och tuggummi från bänken han sitter.

Var tacksam för att han gör det, då slipper du förbanna dig över att du sätter dig i det!

Människorna står som om tiden vore frusen och att han hade pausat tiden för dem. De har järnkoll på vad han gör men gör inget, säger inget. De bara står där och tittar på honom som om han vore ett missfoster, en utböling, en trashank.

Det stämmer, han är en utböling för att övriga ser han som det men inget missfoster.

Mannen jag pratar om är alkoholist och jag har sett han nästintill varje dag jag varit på stationen i Falköping. Väntsalen fungerar som hans hem under den bitande kylans tid som kallas vinter. Han som vilken annan person vill ju ha rent i sitt hem. Varför kollar alla då konstigt på han? Skäms de för att de vet att de är skyldiga till "oredan"? Nej, de skäms inte alls. De ser han bara som en alkoholist som inte tar hand om sitt liv. De fördömer han innan de ens pratat med han. Han är inget värd för dem!

Är alla människor lika värda?

Han går ibland runt och frågar människorna som sitter i väntsalen om de har några slantar över. De flesta säger "nej, tyvärr inte" för att slippa han så snabbt som möjligt. De vet ju att han ändå kommer köpa öl för slantarna. Jag har också blivit tillfrågad, jag gav han en tia. Äsch va fan jag är rikare än han och jag är student. Det finns dock de som sitter där som tjänar mycket mer än vad jag gör. De kastade konstiga blickar på mig när jag gav en tia till mannen. Som om jag kastade pärlor åt svinen.

Som att kasta pärlor åt svinen? Nä det tycker jag inte.

Det är snarare de själva som är svinen då de inte bryr sig om sina medmänniskor. So what att han köper öl för den där tian jag gav han. Han har ett beroende precis som många andra människor. Staten tar dock inte sitt ansvar utan låter dessa människor ruttna på Sveriges bakgård.

Storebror tog för övrigt mina pengar. Fuck storebror!

Kan de inte använda mina pengar till något vettigt nu då? Jag hade gladeligen(kanske inte gladeligen) kunnat använda pengarna till att hjälpa vissa hemlösa. Jag hade dock hellre sett att pengarna kom till användning där än att det bara pumpas in i statens system. De som har mycket vill alltid ha mer. Mycket vill ha mera! Vi människor är sådana. Vi vill bara ha, ha och ha!

EGO!

Catch u later!
Dytte

5 kommentarer:

Daniel Hultkvist sa...

O sen när vi har det så inser vi att vi inte vill ha det tillräcklig mycket längre,

Människan strävar alltid efter ett begär, när man uppfyllt det så känns det inte lika spännande längre..

Jesper Jarl sa...

Jag har också upptäckt det här. Modé bland folk att må dåligt för att de inte kan förverkliga sina drömmar. Sen när de har gjort det, då klagar de på att allt är tråkigt. Du lever en gång, dela livet med andra...eller håll käften.

winnermaja sa...

Jag har jättesvårt för a-lagare och alkolister.. men sen å andra sidan så....

rädslan och minnen kryper fram..
rysningar i hela kroppen om någon "sån" pratar med mig..

vanliga hemlösa i storstäderna fixar jag, för de träffar man ju förhoppningsvis en gång.. men här i stan klarar jag bara inte av det..

att köpa faktum eller liknande.. ja det gör jag emellanåt..

visst borde man göra mer..
frågan är bara vart man ska börja.. steg ett är iofs att tanken växt fram... men steg två.. vad är det..

hur som helst ska man inte blunda för det.. man ska inte sänka ner blicken när man möter deras blick.

man får inte heller dömma innan.. men det är lätt hänt.. gör det säkert jag med.. men alla har inte sumpat alla sina chanser med mening.. förstört livet för släkt och vänner. alla är inte narkomaner.. några kan ha trampat snett en endaste liten gång men utan stöd att ta sig upp så ramlar de ner.. eller ligger och kravlar som en skalbagge på rygg...

Jocke sa...

Daniel: Nä, men betyder det att vi kan skita i andra määniskor?

Jesper: Håller med! Inför en revolution á dytte så blir det fan ordning och reda.

Winnermaja: Det är just det. Alla är så rädda för dem. Jag förstår inte varför, de flesta av a-lagarna som vi så "vackert" döpt dem till skulle inte skada oss. Hjälp dem och dig själv säger jag!

Malin sa...

det beror på vad man varit med om för A-lagare... kan berätta för dig om du frågar..