torsdag, augusti 27, 2009

Cash in japan

Nästa vecka vet jag inte om jag bor i Skara. Kan inte bo hos min kompis längre. Det är inte schysst. Inte snällt. Han har inte sagt något men jag tror inte det är så bra att jag stannar kvar för länge. Det jobbiga är om jag ska jobba nästa vecka, vilket jag tror att jag ska. Tidningen ringde mig häromdagen och erbjöd jobb på fredag men då ska jag iväg. Sen skulle han ringa mig nästa vecka igen för att förmodligen ge mig jobb då. Ångestfabriken vill också ringa mig.

Can't stay

Istället funderar jag på att göra lite intervjuer och jobb på annan ort. Då kan jag vara iväg en vecka eller två utan problem och det är ju rätt bra ändå. Sen en vecka här och en vecka där och sen är det förmodligen off. Fick förresten svar på min prisförfrågan jag gjorde hos en resebyrå. De frågade om jag kunde tänka mig att ta landvägen en av sträckorna. Jag förstår inte riktigt hur de tänker. Stoppen ligger liksom på olika kontinenter. Blir jobbigt att gå genom Atlanten. Sen en rolig grej. I Ecuador där det är tänkt att jag ska bo och jobba lite så fick jag ett svar som oroade mig lite. "The bodyguard lives in the back and you have to feed the dogs who also guards" Ahh, kul. Nice. Lajbans. Ni fattar.

Walk right through

Jag var väldigt nära att tacka nej till jobb idag. Tyckte att jag tjänat så bra denna veckan redan så jag kunde unna mig att vara ledig en dag extra. Sen tänkte jag att en dagslön här kan ändå ta mig runt en vecka på de platser jag vill till. Så då kan jag lika gärna jobba men det satt långt inne. Men imorgon är det i alla fall ledigt och helg. Det är skönt.

Weekend

Nä, nu ska jag göra annat än att nörda mig. Ska kanske packa lite....näää. Jag väntar med det tills imorgon.

tisdag, augusti 25, 2009

Allie boop

Kissie går tydligen på Allie, eller gjorde i alla fall. Varför undrar jag? Självklart gör hon som så många andra och missbrukar detta bantningspiller. Så sjukt jävla onödigt, tycker jag. Alltså alla har vi olika former och storlekar. Jag accepterar det på mig själv och på andra. Vi ser helt enkelt olika ut.

Different

Men nu ska tydligen smala tjejer bli ännu smalare. Okej? Whats up with that? Jag har förståelse för att tjejer eller killar som väger mer använder detta piller men Kissie? Kom igen. Snacka om att spä på denna utseendefixering. Så onödigt och sjukt.

Lägg ner allie

Receptbelägg Allie eller låt personerna ifråga väga sig på apoteket och om de har över en viss bmi så får de använda det. Annars no, no, no. Ibland tröttnar jag något sjukt på de sjuka ideal vi har här i världen. Inte sagt att jag är perfekt eller felfri. Men jag är långt ifrån de sjuka ideal vi har här i världen.

Sick world

söndag, augusti 23, 2009

hate dreams

Jag hatar det här med att mina drömmar översköljs med minnen. Minnen som förföljer mig. Påminner mig om svunna tider som aldrig kommer att komma igen. Går igenom allting. Skulle jag gjort något annorlunda, tänker jag. Min förståndiga sida säger att jag ska droppa det och fortsätta mitt liv. Vilket jag även gör men min hjärna hakar upp sig i mina drömmar. Det är inte mitt fel. Eller?

Dreams

Denna veckan ska jag skicka sjukt många mail för att få tag i personer. Men det ska nog gå bra det med. Sen försöka fixa en bil och om inte det går att låna blir det nog att jag hyr en bil ändå. Känns som det kommer bli billigast, smidigast och bäst. Får bli lite tight med mitt schema då men det får gå helt enkelt.

Cheap

torsdag, augusti 20, 2009

Learn spanish?

Det blev sent igår för att uttrycka det milt. För att vara vardag alltså. Blev väldigt många jobb sökta och än så länge ser det bra ut. Har redan fått lite positiv respons från två av de jag sökt. En har redan skickat ett test som jag ska göra och sen ska jag göra en intervju och ett test till. Om jag fixar detta, och om jag vill då, så har jag ett jobb utomlands. Inte helt fel.

Workey

Men fortfarande så är målet att komma till något land som pratar något av de språk jag sökte nu i höst och som jag kommer söka in till våren igen. Det hade varit en fördel och jag hade lärt mig mycket mer på det och att vara på plats i tre månader eller mer och tvingas prata språket man vill lära sig. Det ger så mycket mer än en kurs.

Course

Som det ser ut nu så har jag chansen att förbättra min engelska eller börja lära mig spanska. Jag vill lära mig spanska också men ville vänta lite med det. Om jag får jobb där så förändras det radikalt då jag kommer få spanska-lektioner och tvingas prata det med folk då de inte är så bra på engelska. Det borde skynda på lärandet i och för sig men ändå.

Spanish

Vi får se vad som händer nu. Det kan lika gärna bli ett jobb i Sverige men just nu känns det inte så troligt om jag säger så. Det känns som att jag har svårare att få ett jobb i Sverige än vad jag har utomlands utav någon anledning. Utomlands verkar de vara mer trevliga i sitt sätt att bemöta sökande också.

Apply

onsdag, augusti 19, 2009

Travel around

Förlåt mig för att jag inte skrivit på ett tag. Har inte haft något att skriva om direkt och sen drog jag iväg till Götlabörg i början av veckan. Där spelade jag lite squash och hängde med M. Det var, vad ska man säga, händelserikt.

Adventure

Nu har jag mer och mer fokuserat på att åka utomlands och det lutar väldigt mycket åt Indien just nu. Får kolla mer exakt denna veckan för att sen bestämma mig. Innan jag drar ska jag göra min lilla turné är det tänkt och efter detta är det bye bye Sweden. Om det blir så får vi se. Man vet aldrig med mig.

Foreign

Skola blir det inte överhuvudtaget. Möjligtvis till våren men inte just nu. Inte redo att göra det än och bli fast ännu två år. Inte så kul då. Först resa och sen plugga igen.

Language

fredag, augusti 14, 2009

Coming soon

Nu var det slut för denna gången. Vad händer nu? Det undrar jag. Någon som kan svara på det? Givetvis inte. Men så är det. Igår var sista dagen på ångestfabriken för denna gången och timmarna gick fram som sniglar i motvind.

Snail

Nu funderar jag på att dra till Norge ett par dagar och sen röra mig vidare. Mot nya mål och äventyr. Men frågan är självklart var? Jag fick en helt underbar idé igår men nu får jag se om det är genomförbart. Men det handlar självklart om en bok. Man tycker att jag borde avsluta de två jag redan håller på med men med de är jag beroende av andra. Denna är jag helt beroende av mig själv på och jag har storyn klar. Jag har redan tänkt ut lite vad som ska hända och boken ska handla om olycklig kärlek och riddare. Ohh svår gissning kanske ni tänker. Men det kommer bli ett äventyr.

Adventure

Boken är något jag kan skriva på oavsett var i världen jag är bara jag har tillgång till min fil. Därför känns det rätt bra faktiskt. Jag kom på det igår när jag jobbade och började där skissa ner idéer till boken och sen lyckades jag, oturligt nog, glömma mitt papper på en station då givetvis en annan person hittade det. Personen ifråga läste igenom vad jag hade skrivit och tankar kring det (ni kanske undrar om jag jobbade men det gjorde jag faktiskt) och fattade (!) att det var mitt. När jag frågade hur hon kunde veta det så sa hon bara att det är ingen annan på det stället som skriver och skriver lika bra som jag. Hmm jag börjar undra om personen ifråga läser min blogg eller något annat jag skrivit. I så fall. Välkommen min kära ångestkompis.

Read it

onsdag, augusti 12, 2009

Volbeat - Maybellene

Saturday I love you like gold
Not like the Monday, you pass like a ghost
The fire killed you like a motherless child
I saw you last Sunday at Barbara Hotel...
Oh oh oh oh oh- oh babe I'm so sorry, I know where to go...

Could scream like a pig, Could bark like a dog
Just to get attention as I'm chasing you down the hall
Oh Maybelenne you've been so lonely
Got a fire burning as I'm smoking you out again...
Still all the leaves will keep on falling
Until I see you dancing on the table 45 again

(I) see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene I Hofteholder
Could you be the only one
Well I beg you to come home
Dance forever my only one

Could scream like a pig, Could bark like a dog
Just to get attention as I'm chasing you down the hall
Oh Maybellene you've been so lonely
Got a fire burning as I'm smoking you out again...

(I) see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene I Hofteholder
(I) see you dancing for the young ones oh oh oh
Maybellene I Hofteholder
Could you be the only one
Well I beg you to come home
Dance forever my only one

I flicked the switch at Monday night
Oh Maybellene I'm so sorry that I didn't see it coming.
And now the sky, I filled with prayers.
Oh baby I'm sorry I was blind

Hunting memories

Två dagar kvar. Det är sjukt egentligen. Vad jag ska göra sen vet jag inte. Länge har språk varit det hetaste alternativet men min äventyrslusta tar över. Vill inte vara låst. Inte än. Inte nu. Därför ser jag mig om efter alternativ. Men vad?

Africa?

Utomlands är ett hett alternativ. Att leva som bohem är.... inte lika hett. Men fortfarande en möjlighet. Helst av allt skulle jag vilja läsa språk till våren och kanske resa lite nu under hösten. Jobba lite. Göra annat än att vara kvar här i Skara och området här. Fick ett arbetserbjudande för några dagar sen som ingen riktigt vet om än. Så hemlig som jag är så har jag ju inte sagt något. Jobbet är dock i Malmö. Vilket känns både stort men samtidigt fel.

Wrong

Malmö är en stad som väcker minnen. Både på gott och ont. Vad jobbet gäller? Det är inget stort jobb men rätt bra betalt men samtidigt vet jag inte om det är vad jag vill göra. Att komma från en plats med minnen till en annan känns inte helt rätt. Vill vara clean. Göra något annat. Malmö är allt annat än annat. Det är mitt förflutna som jagar mig.

Hunter

Time will tell

måndag, augusti 10, 2009

Hide little friend

Helst av allt skulle jag vilja gömma mig i ett halvår och sen komma fram. Varför vet jag inte. Men jag vill det.

Hideout

Uproooop

Tydligen har jag kvar min gamla adress. Men vad ska jag ändra till? Jag har ju egentligen ingen adress. Kanske ska lagra den? Hämta den en gång i veckan och se glad ut. Ska kolla upp en sak innan dess bara.

Mail

Vad händer annars? Ja, jag har typ inget internet, eller jo det har jag. Men det blir inte att jag använder det så mycket eftersom jag använder kompisens dator. Inte så kul att snylta på den hela tiden. Innan kunde jag ha på datorn hela dagen utan att bry mig men här fungerar det inte så. Här ligger jag mest och läser och hänger med kompisarna. Och jobbar såklart. Jobb blir det idag också. Sista veckan. Eftermiddagspasset. Fyra dagar. Sen är det över för denna gången. För alltid?

Time

Väntar fortfarande på att Dajno ska höra av sig efter att ha frågat efter min mail-adress. Men än så länge är det tyst. What's all that about Dajno?

Mail och koder

fredag, augusti 07, 2009

En vecka kvar. Vad händer sen?

onsdag, augusti 05, 2009

Titta inte

Hon ler. Jag tittar bort. Hon frågar vart jag är idag. Vit zon. Samma som hon. Hon vill gå armkrok bort. Vi gör det men jag tittar hela tiden bort. Inte mot henne. Får inte vara för tydlig. Om jag tittar rakt på henne kanske hon förstår. Jag vill inte det. Vet inte själv om jag gör det. Så jag tittar bort.

Look away

Varje gång jag börjar göra det så är det samma sak. Tittar bort. Inte rakt på personen. Var inte för tydlig med vad du känner Dytte. Var inte för på. Föreslå inte någon armkrok eller annan fysisk kontakt. Var subtil. Smart. Inte korkad. Gör inga misstag. För i detta spelet är det ingen som tar med de sårade. De ligger kvar. Döende.

No prisoners

Fråga vad hon gör när hon inte är en sommarjobbare som en själv. Check. Fråga vad hon ska göra i helgen. Check. Kolla efter möjligheter. Check. Fråga på ett subtilt sätt om hon har pojkvän. Undone. Försök läsa av situationen. Svårtolkat. Kan hon gilla dig Dytte. Svårtolkat

Check

Sen sätter man sig på en stol. Hon står nära. För nära för att vara pratavstånd mellan två vanliga människor. Men vem har sagt att vi är vanliga. Jag är jag och hon är hon. Det är inget vanligt med oss. Vi är vi. Eller vi är fel ord än. Vi är två men inte ett. Comprende?

Si

Kanske blir det inte ett. Kanske blir det så. Vem vet? Gud? Nja, tror inte det. 1 ½ vecka kvar. Måste vara effektiv. Lägg in en stöt. Visa vad du vill. Fråga efter ett telefon-nummer. Fika? Kanske. Fråga det. Ett nej är inte hela världen. Måste chansa. Våga tappa fotfästet för en stund. Det blir mer spännande då. Gör det Dytte. Ja, jag gör det. Och nej, jag är inte schizo. Ingen korv heller.

Pop the question

tisdag, augusti 04, 2009

Mindre än två veckor kvar

Sen ska jag iväg på något. Vad vet jag inte. Framtiden har inte valt att delge mig denna information än. Istället sitter den och skrattar åt mig. För att jag inte vet och hon vet. Men jag bryr mig inte. Istället skrattar jag tillbaka och säger att allt kan ändras beroende på sina val.

Choice

Jag kommer förmodligen dra iväg en vecka till Norge. Kanske söka jobb. Vem vet. Sen ska jag ut på min roadtrip. Kanske ska jag lägga in ett stopp hos alla bloggare jag följer. Stalka alla genom att tälta utanför deras hus/lägenhet. Bara för att liksom. Sen säger de att skolan börjar. Eller egentligen börjar den redan när jag ska på min roadtrip. Men jag väljer att bortse från det just nu. Istället lever jag i förnekelse.

Denial

Snart kommer min kompis hem från jobbet. Han är även min "hyresvärd", städboss, matlagningsboss unt so wieter. På ett sätt känns det dumt att bo här. På ett annat inte. Men jag vill aldrig tränga mig på. Vill vara den som erbjuder en sovplats, inte den som blir erbjuden. Nu är jag dock här och jag och min kompis får göra det bästa av det. På en sisådär 46 kvadrat. Eller 46 kvadrat kärlek som jag tyst kallar det. Min kompis vet inte om det än. Kanske skulle han bli rädd för min kärlek. Bäst jag håller tyst.

Shut up

söndag, augusti 02, 2009

I got a inneboende vikarie

Nu sitter jag här i en annan del av Skara och kallar mig helt plötsligt inneboende. Det känns konstigt och inte alls som jag. Men nu är det jag och det är så verkligheten ser ut just nu. Snart ändras den också. Till vad har jag inte bestämt men det ger sig det också. Förr eller senare.

inneboende

I helgen har jag jobbat. Inte alls lika mycket som förra vikariehelgen jag gjorde på tidningen men exakt samma tider. Betalt får jag ju ändå. Han som jobbade som redigerare idag var sommarjobbare. Jag fick hjälpa honom en hel del då han ännu inte verkar ha koll på grejerna. Trots att jag bara gjort det mesta på tidningen en gång tidigare så fixade jag allt han behövde hjälp med. Jag hoppas bara att han fyller sidorna som han skulle annars blir det tråkigt.

Sommarjobbare

Någon dag snart ska jag börja planera min framtid. Än har jag bara planerat tre veckor framåt. Två är jobb och en är förmodligen Norge. Sen har jag ingen aning. Det ger sig så småningom.

Weeks