fredag, oktober 14, 2005

Boo.com

En superb idé hade de. En sida som skulle erövra världen. Som skulle finnas i varje land och på alla möjliga språk. De kände att detta verkligen skulle fungera. Men någonstans på vägen förlorade de sin skärpa och förlorade allt de hade kämpat för. Varför? För att de inte brydde sig om vart pengarna tog vägen. Det funkar inte så med pengar. Man kan inte göra precis vad man vill, när man vill. Det förstod aldrig Ernst och Kajsa, de var slösare av den stora modellen. De ville göra sin grejj till varje pris.

No matter what!

Världens bästa sida eller världens största flopp? Ja det kan man undra. Nu vet ju alla att det slutade med en flopp. Men ändå förstå hur mycket pengar de drog in till något som inte ens fanns. De fick killarna med cash att bli like entusiastiska som de själva var. De fick dem att tro att detta skulle bli en riktig pengamaskin och världens mest kända sida. De fick dem att tro att boo.com var framtiden.

Tyvärr så hade de fel. Många människor förlorade oerhörda pengar på något som aldrig blev verklighet.

Sen sprack it-bubblan. Sen var det många som föll tillsammans med boo.com. De hade investerat stora pengar i något som inte blev någon pengamaskin. Men vem skulle inte vilja investera i framtiden? Dessa tre personer som styrde boo.com hade en sådan övertalningsförmåga och var så manipulativa så det finns inte. De fick en hel värld att tro att boo.com var det bästa som skulle finnas. De fick människor att investera i framtiden. Men ack så fel de hade.

Nu hade de investerat miljoner i ingenting. Bra jobbat!

Ja ni hörde rätt mina vänner. De investerade inte i något. De kunde lika gärna kastat sina pengar i sjön, för det var så mycket de fick tillbaka.

Jag och du hade nog blivit så påverkade av deras prat att vi hade investerat våra små slantar också, om vi hade haft chansen. Men som tur var så var det innan min tid. Vi lär oss av våra misstag, egna som andras. En dag så kanske vi startar en sida och förhoppningsvis drar vi in lika mycket pengar som boo.com gjorde fast denna gången kanske vi lyckas. Vi har lärt oss av deras misstag.

Catch u later!
Dytte

2 kommentarer:

Daniel Hultkvist sa...

Fan jocke..känns som om vi kan göra samma sak..gäller bara att ha lite kontakter med stålar och lite mer kunsakp om webdesign..kyss

Frodo sa...

Haha Dytte nu har jag följd din blogg och den är riktigt bra trodde inte du skulle vara så bra =)... keep up the good work och du kanske hamnar där jag jobbar =P...
Ses i helgen kram