onsdag, januari 11, 2006

Finns hober?

Var i skolan idag och satt med grupparbete. Väldigt tråkigt förutom när jag berättade om den lille bibliotekarien som jag fick hjälp av. Hon var ca 150cm lång och kom från Danmark tror jag. Hon såg ut som en liten hob(Ni vet de små sakerna i sagan om ringen?). Hon var skitcool!

Hon skulle då hjälpa mig. Ja, jag börjar med att förklara vad jag letar efter. Då börjar hon rabbla en massa som jag inte förstår något av. Jag tittar på hennes kollega som vänligt förklarar vad hoben sa. Efter detta så hittar vi en bok av intresse så då frågar hon mig om jag ska ta hissen ner eller om jag gå ner till magasinet. Jag går, svarar jag och börjar sakteliga gå nerför trappan.

Väl där nere så går tiden och efter ca 5min så börjar jag undra vart hon har blivit av. Efter ytterligare 5min dyker hon upp. Hon förklarar vänligt att hon var och tog en fika. Hmm tänker jag och undra vad hon hade tänkt att jag skulle göra medans hon fika? Jag vet inte! Men sen så går hon i snabb takt(för att vara en hob) och viftar hela tiden med armen och säger "kom nu, följ med". Detta upprepar hon hela tiden tills vi når hyllorna. Väl där så börjar hon oja sig över att hon är kort, jag tänker genast att "nä det kan inte vara lätt att vara hob och bibliotekarie". Ja sen hittar hon en bok som hon börjar dra i, ja ni läste rätt dra i! Boken flyger nästan bokstavligt ut ur hyllan och hon vacklar omkull och säger "Här har vi något bra ska du se" Hmm ja fast på typ danska då. Sen ska vi gå upp och igen börjar hon med armen och säger "kom, kom nu". Ojojoj, hon var allt lite jobbig men det var riktigt roligt ändå.

Inte varje dag man träffar på en hobbit ska ni veta. Vet inte om hon var med i sagan om ringen dock, men det skulle inte förvåna mig.

Så om ni vill träffa en hobbit så åk till biblioteket i Skara! Om inte så kan ni kolla vad ni skulle heta om ni var en hob här.

Catch u later!
Dytte

5 kommentarer:

Hobbit! sa...

jag är samwise gamgi...
den trogne följeslagaren :P

_Jennie sa...

Glad påsk ja. Kom inte på något annat och skriva så det bara ramlade dit. :-)Underhållande att läsa om din lilla danska viftande hob :-) Hoppas pluggandet går bra? Jag har nog nästan gett upp.. Plolitisk kommunikation.. Uhh..

Lisa sa...

hvad laver du? Huske at studere dytte.

Jonatan sa...

du o ja på beachen då? ska me bli fit tills dess.. snart snart ska ja börja... funtar på att kovertera toll hobismen själv faktiskt, ska bara odla lite hårväxt på fötterna... sen så...

Emma sa...

ballt.. varför får aldrig jag turen att ha nån skojsig lärare som jag får skriva om.. min skola är helt enkelt tom på skojjiga lärare..