tisdag, augusti 28, 2007

When?

Månen lyser klart högt där uppe på den nattsvarta himlen. Mina tankar flyger omkring. Tänk er solen och alla planeter runt den. Tänk er att det snurrar och snurrar och snurrar. Så håller det på. Det tar aldrig slut utan fortsätter allt snabbare och snabbare. Till slut kommer det krascha, det vet jag.

Crash

Har för mycket att tänka på. Har haft det ett tag nu. Sen i slutet av sommaren ungefär. Det blir bara mer och mer. Sen kommer det lite till. Och när man sen tror att det inte kommer mer så kommer det en hög med nya tankar.

När tar det slut? When does it end? When?

Moon

Månen lyser starkt på natthimlen. Vackert, men många tankar.

måndag, augusti 27, 2007

Månen

Månen lyser starkt på natthimlen. Vackert.

Stockholm med J

Jag spenderade helgen i Stockholm med min underbara flickvän. Min flickvän som ni känner som J. J är en sån person man drömmer om. En sån där tjej man brukar säga är ens drömtjej. Vi åkte till Sveriges huvudstad för att mysa och bara ta det lugnt. Det blev en helt underbar helg.

Love

Första dagen drog vi iväg till långholmen och badade. Min morbror sa att det var drygt 500 m dit men det var nog lite optimistiskt. Måste varit i alla fall det dubbla. Men det var väldigt skönt i vattnet efter en liten stund. Först frös man nästan ihjäl men sen var det perfekt. Trots massa ungar som jagade fåglar.

Birdies

Dagen efter blev det gröna lund tillsammans med grymt mycket annat folk. Köerna var ibland milslånga kändes det som. Men vi var glada ändå. Jag var mest glad för att jag var där med J. Hon gjorde allting så mycket bättre. Det var rätt kul på vägen tillbaka till tunnelbanan också. Då lekte J turist och började läsa högt vad som stod på murar osv.

Turist

Helgen avslutades med en promenad på söder. Väldigt fint område måste jag säga. Speciellt kattrumpan var ett fint kvarter. Förhoppningsvis kommer jag få mer fina minnen därifrån. Husen och vattnet var jättefint. Det bästa av allt var att allting var tillsammans med J.

Bring me back

Blixtar och dunder

Det blixtrade nyss till. Sen mullra det drygt 10 sekunder senare. Jag kan surfa länge till.

Worried

Gomez - get miles

"I love this silence, but this silence is killing me
Sitting here in silence, man, I don't get no peace
The waves upon my shore take me away piece by piece
Gonna leave everything I know
Gonna head out towards the sea
Jump off the silence
Gonna head out towards the sea

I love this city, man, but this city's killing me
Sitting here in all this noise, man, I don't get no peace
The cars below my street take me away piece by piece
Gonna leave everything I know
Gonna head out towards the sea
Gonna leave this city, man
Gonna head out towards the sea

Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles

I love this planet, but this planet's killing me
Sitting here in all this grass, man, I don't get no weed
The sweat coming from my palms takes me away piece by piece
Gonna leave everything I know
Gonna head to the galaxy
Gonna leave this planet, man
Gonna head to the galaxy

Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles away
Get miles"

Krokodiltårar

Haha, en "klasskompis" frågade nyss:
K - vadå hej då mkv?
J - Jag har klantat mig med metod b och får antagligen inte fortsätta pga det.
K- Jaha, vad tråkigt.
J - Mjo.

Hon bryr sig verkligen om mig. Känner det ända in i den djupaste delen av mitt hjärta. Vilka värmande ord. Hon gråter jättemycket nu när hon vet att jag ska sluta. Jag tycker det är synd att jag är orsaken till att hon gråter så. Vad kan jag göra för att hon ska sluta gråta? Hon är säkert en trasig människa nu. Vilken otur.

Cry?

Jag har inte pratat med den här tjejen sen insparken.Det var drygt två år sen nu. Sen tror jag inte att många ord har växlats mellan oss. Nu var hon bara nyfiken så hon får något att skvallra om i klassen. Jag kommer berätta själv för de som inte vet om det än och som jag vill säga hej då till. Resten skiter jag i. De kan få lyssna på hennes version.

Men skvallra runt lite du. Jag bjuder på det.

Strippan does it again.

Barndomens vagga

Ibland drömmar man sig bara bort. Till någon annan plats och till en annan tid. När jag ser mina syskonbarn tänker jag jämt att jag vill tillbaka dit. Till den oproblematiska tid de lever i. Fast på ett sätt var den inte helt oproblematisk för mig. Men jag behövde inte tänka så mycket då. Man bara var. Lekte med sina vänner och hade inga bekymmer what so ever.

No problem

Nu stöter jag på ett nytt problem titt som tätt. Vet aldrig vart det kommer sluta. Är det här vuxenvärlden alltså? Problem runt varje kvarter och en lösning runt nästa? eller nästa? eller nästa? Lösningen brukar ju komma förr eller senare.

Förr

Galen?

Sitter här lite småtrött och galen. Men det är kanske något man får räkna med?

torsdag, augusti 23, 2007

Farväl MKV

Jag har inte fått det slutgiltiga beslutet än. Men jag vill redan nu säga hej då till er från mkv som läser denna blogg. Men som det är nu så kommer jag inte få gå kvar tillsammans med er. På grund av lathet, klantighet och okunnighet. Och självklart regler. Alltid dessa regler.

Regler


Som det är nu så kommer jag gå med er max en vecka till. Sen är det roliga över. Sen lämnar jag er för nya mål. Får prioritera om lite. Omvärdera situationen lite. Sen får jag glida in på ett annat spår. Spår som det finns så gott om i världen och jag glider bara in på ett annat nu. Precis som ett tåg gör.

Leaving you now

Men detta är mitt farväl till er mina kära klasskamrater. Detta verkar vara slutet för min mkvtid och jag vill bara säga att jag haft riktigt kul ihop med er. En tid jag alltid kommer minnas med glädje. Nu verkar det dock som att det är slutet på min tid med er. Hoppas ni får det roligt med metod c och c-uppsatsen. Hej då.

En vecka kvar.

Gästblogg

En gång för länge sedan fanns det en student och en tenta. Där satt han, vilsen och rädd. Skakningarna med högerbenet gav säkert kraftiga jordbävningar långt bortom fjärran. Pennan glödde till med sådan kraft att den skulle kunna smälta glaciärer. Jag höll noggrant mitt avstånd, alltid beredd för strid ifall han skulle gå bärsärk i ren frustration. Detta fonomen är dock ganska vanligt. Det vi talar om är dagens kombination av fattig student+tenta+"saker som borde tagits upp i tentan men aldrig gjorde det". Men vi får hoppas på ett lyckligt slut på denna saga. Var snäll nu tentalärarinna, gör honom godkänd åtminståne. Gör det för de fattiga barnen i afrika eller regnskogen. Men gör honom godkänd.

Gästblogg avslutat av en anonym bloggare.

What is wrong with me?

Bok

Nu blir det väl att satsa ännu mer på boken. Nu blir det heltid med boken i tre månader. Sen ska jag praktiskt taget vara klar med den. Det är teoretiskt möjligt. Praktiskt? Det vår vi se.

Is it over?

Bok

Nu blir det väl att satsa ännu mer på boken. Nu blir det heltid med boken i tre månader. Sen ska jag praktiskt taget vara klar med den. Det är teoretiskt möjligt. Praktiskt? Det vår vi se.

Is it over?

Jag är inte längre en av er.

Besvikelsen var svår att gömma för omgivningen efter att jag hade gjort tentan igår. Hur ledsen jag var just då var också svårt att dölja. Satt där på tåget med glansiga ögon och ville helst av allt bara försvinna. Försvinna från allt som påminner mig om blått, jönköping, och framförallt mkv.

Blåa overaller

Tankarna som flög omkring var svåra att greppa och förklara. Att ens skriva ner detta var svårt. Min hand skakade och var oerhört svag. Min hand verkade sakna kraft och liv. Vad jag ska göra nu vet jag inte. Som det var då kunde jag inte skilja på rätt och fel. Tankarna gick runt med ord som rädd, thailand, usa, orolig, australien, blått, mkv och Jönköping. Vad dessa tankar betyder vet vissa. Vissa förstår inte alls.

Oförstående

Men jag kan säga att jag är lika rädd som när jag var liten. Lika rädd som jag var för att ............ Nu är jag lika rädd för att berätta vad det var jag var rädd för. Men den rädslan jag upplevde då var den värsta rädslan du kan tänka dig. Hela tiden gick jag på helspänn och kunde aldrig veta.

Kryp in i hörnet.

Nu är allt över.

onsdag, augusti 22, 2007

Lars W

"Om du lämnade mig nu". Så heter Lars Winnerbäcks nya singel. Den är jävligt bra, tycker jag. Lyssna på den om du har möjlighet. Den är värd att lyssna på. Länge sedan jag lyssnade på honom nu. Inte lika fanatisk som innan. Han är duktig. Jag gillar han

Lars Winnerbäck mina damer och herrar.

När jag kommer hem ska jag lyssna på honom. Sätta i de olika skivorna som jag fått nästan allihopa. Min mamma köpte alla skivor han hade gjort fram tills att jag fyllt 17 år, tror jag. De betyder mycket för mig och jag kommer nog aldrig göra mig av med dem. När någon skiva försvinner eller går sönder kommer jag gråta och ännu en gång inse hur bräckligt livet är.

En påminnelse

Förstår ni?

Jag vet att ni inte förstår. Vet och förstår detta. Jag berättar allt när jag klarat mig. Jag lovar. Det här är inget tomt löfte till er utan jag ska verkligen berätta det för er. Då finns det ingen anledning till att dölja det längre. Sanningen kommer ju fram förr eller senare. Nu blir det lite senare.

Snart är det dags.

Snart är det dags.

Snart är det dags mina vänner. Snart är det dags. Var inte oroliga. Jag fixar detta. Lita på mig. Snart är det dags att sätta pennan mot pappret och ge dem vad de vill ha. När jag gjort det behöver jag inte oroa mig mig mer. För då är det över. Då blir jag en av er igen. För snart är det dags.

Snart är det dags.

tisdag, augusti 21, 2007

Inte en av er

Det känns så fel att stå där och "låtsas". Att "låtsas" vara en av dem. Kanske är jag inte en av dem. Kanske är jag allt annat än just en av dem. De frågar mig hur det är och jag svarar bra. Vadå bra? Klart som fan det inte är bra. Fattar ni inte att jag står och låtsas för er? Låtsas så de står härliga till. Egentligen är jag helt utanför och inte alls en av er. Men det fattar inte ni. Ni tror verkligen att jag är en av er.

Lev i er sagovärld.

Men efter imorgon kanske jag inte är en av er. Har ni tänkt på det? Har ni det? Jag tror inte ni har det. De flesta av er vet inte ens att jag kanske inte är en av er. För om jag inte är en av er, vem är jag då? Ja, det vet jag inte. Men inte en av er. Efter imorgon kanske jag blir en som varit en av er men som nu är en av ingenting. Har ni tänkt på det? Har ni det? Jag tror inte ni har det.

Lev i er sagovärld.

Imorgon klockan 15:00 beseglas mitt öde. Då kanske jag överger er. Mot min vilja men likt förbannat så överger jag er. För de säger att så är det. Klockan 17:00 så kanske allt är över. Klockan 15:00 så börjar ett litet helvete. Klockan 17:00 kan allt jag kämpat för vara förgäves.Har ni tänkt på det? Har ni det? Har ni hört de tomma stegen?

Nä, det har ni inte.

söndag, augusti 19, 2007

lördag, augusti 18, 2007

Krig

Kan inte du och jag gå ut i skogen och slåss med träsvärd?
Det vore så sjuuuukt mäktigt.

Extas

Aldrig har det hänt så mycket som nu. Shit. Jag sitter med spänning och väntar.

Bloggeri

Många bloggar tappar sina läsare. Många bloggare lägger av. Många bloggare tappar det där lilla extra som gör dem läsvärda. Jag vet inte vad det är. Men jag har tappat intresset för många bloggar. Tycker inte de håller måttet längre.

Sad

Det är få bloggar jag läser med stort intresse numera. Idag känns det mest som en vana att gå in på deras bloggar för att ha något att göra. En blogg jag följer med stort intresse är Alex Schulmans blogg. Jag följde hans brors Calles blogg också, men han la av. Han tröttnade på alla elaka kommentarer.

Understand

Jag förstår honom. Han fick en hel del elaka kommentarer. Det får Alex också. Jag förstår inte hur han orkar fortsätta blogga. Men det positiva är väl mer än det negativa, antar jag. Att blogga är ju ändå en form av drog. Skulle nog klassas som en c-drog i England. Då får man en varning tror jag det är om man då skulle blogga.

Varning

Jag förstår inte vart alla intressanta bloggar tagit vägen. Kanske inte letar tillräckligt bra och noga. Eller så är det så att jag tappat intresse för den sk bloggsfären. Hur som helst så har ströläser jag mest bara för att ha något att göra nu för tiden. Måste nog skaffa mig andra vanor på internet. Vid datorn överhuvudtaget. För som det är nu kommer det inget kreativt ur dessa läsvanor.

It has to

fredag, augusti 17, 2007

Viktig

Jag gillar att känna mig viktig. Erkänner det nu. Gillar när jag får bekräftelse och att folk gillar det jag gör. Blir alldeles varm inombords och har ett stort leende i tanken. Vet att det är lite egoistiskt att tänka så. Kanske mycket egoistiskt men det är sån jag är.

Way I am

Jag kanske har ett behov av att hävda mig. Eller så är jag maktgalen. Jag vet inte. Vilket som känns det som. Fast ändå har jag inte det och sen är jag inte så maktgalen. Det är nog mer att jag är osäker. Osäker på mig själv och vad jag är kapabel att göra och klara av. Men jag visar inte den sidan. Eller jo, när jag vill känna mig viktig så är det en del av min osäkerhet. Det är nog då jag är som mest osäker. När jag söker bekräftelse och vill känna mig viktig.

Ödmjuk och lojal

Killar

Nä, vad säger ni killar? Ska vi dra igång lite lovsång? Ja, halleluja.

Så kan det vara. Halleluja

torsdag, augusti 16, 2007

What the hell are we waiting for?

Jag fick ett samtal idag. Ett samtal som varade i drygt 46 min. Det var en klasskompis. En kompis som står mig nära. I alla fall från min sida. Hon fick mig att se lite positivare på det hela. Hon fick mig att ge mig fan på detta. Vi har inte pratat på hela sommaren men så ringde hon nu. Inget konstigt alls. Vi pratade på som vanligt. Som om det inte ens gått en minut sen vi pratade senast.

Encore

Det var rätt skönt ändå. För vi vet vart vi har varandra. Även om vi inte hänger eller pratar jätteofta. Men det är bara att kliva in i samtalet när som helst för oss. Det funkar så. Det är skönt. Det är bra. Det är en vän. En bra vän. En vän som finns där oavsett tid på dygnet. Aldrig utnyttjat det. Men man vet. Vilken tid som helst.

En bra vän

Ledigt

Fick ledigt igår. Från halv sju. Riktigt skönt om jag säger så. Så jag var hemma vid strax efter sju. Satte mig och läste en bra stund och gick sedan och la mig vid 01:00 (förlåt J men jag fastnade). Nu är jag igång igen och läser. Snacka om att det är den tråkigaste skit jag någonsin läst. Nu tillbaka till läsandet.

Reading

onsdag, augusti 15, 2007

Da dam

Drar efter första rasten som det känns nu. Huvudet bankar.

da dam da dam da dam.

Jag är trött

Vill egentligen inte jobba idag. Känner mig otroligt trött och hängig och då känns det ändå som att jag sov ganska gott i natt. Förstår inte vad det beror på. Kan vara alla krav jag har på mig själv. Jag brukar bli trött när jag kräver för mycket av mig själv för det betyder att jag tänker oerhört mycket och då blir hjärnan seg och därmed också jag.

Seg

Jag ska till jobbet idag i alla fall så får vi se hur det går. För som det känns nu så kommer jag verkligen inte att klara av hela dagen. Hela kroppen känns som om någon gått bärsärkargång på mig och hjärnan ska vi inte prata om. Hela huvudet värker och jag vet att jag kommer gå som en zombie på jobbet idag.

Not a good day

Om det blir riktigt illa får jag väl ringa och fråga om någon kan komma och hämta mig. Mina armar känns som gele när jag rör dem. De vill inte riktigt vara med av någon anledning. Jag är för trött för detta. Och att ringa och sjukanmäla sig nu är lite i senaste laget. Jag åker dit så får vi se hur det känns vid första rasten.

Shit

tisdag, augusti 14, 2007

Utan boken

hade jag nog aldrig träffat dig. Du är mitt ljus i mörkret och den som ger mig ett leende på läpparna.

Fin

Jobba

Jag måste jobba väldigt mycket med boken den närmaste tiden känns det som. Lät den ta en paus nu under sommaren för att jag jobbade med så mycket annat. Nu ska jag fixa fyra intervjuer inom kort. Då är det inte så jättemånga personer kvar sen.

Make it work

Sen är det redigering och förhoppningsvis publicering. Det ska nog gå att ordna på ett bra sätt. Ska ordna så mycket jag bara kan själv och sen är det bara att kontakta bokförlagen. Jag vill verkligen att det hela ska gå vägen. Det ska gå vägen om jag så ska göra allting själv.

Simple

I am the reason

The reason

Jag har varit flitig idag. På ett bra och ett dåligt sätt. Om jag planerat bättre hade jag inte behövt vara flitig på ett bra sätt. Därav att det blir ett dåligt sätt. Förstår ni? Men jag har varit flitig idag i alla fall. Läste runt 100 sidor på drygt 60 min. Det är nästan 2 sidor i minuten och då läste jag ändå långsamt kändes det som.

Go faster

Den här veckan ska jag läsa runt 1000 sidor. Det blir några timmar. Totalt 10 h som jag ska läsa. Jag ska läsa tre timmar imorgon och tre efter det. Sen får vi se hur mycket jag har kvar. Det kanske finns bilder på vissa sidor? Då går det ännu snabbare. Men jag ska vara klar med läsningen senast på torsdag har jag bestämt. Sen ska jag läsa allt en gång till och börja med att lära mig ett nytt program.

Allt för den goda sakens skull

Nu ska jag ordna lite att äta till jobbet. Jobbar eftermiddag den här veckan. Hjärtat bankar lite hårdare nu. Det gör det av två anledningar. Den ena är J och den andra är när jag är rädd och orolig. Just nu är jag rädd och orolig. Men jag ska fixa detta. Jag ska verkligen fixa det. Även fast jag inte har en aning om vad tusan det är jag ska göra så ska jag fixa det.

Making it happen

måndag, augusti 13, 2007

Barnvakter har bra betalt.

Jag var barnvakt åt min systers barn i helgen tillsammans med J och sista dagen ihop med Linus. Inatt drömde jag att jag pratade med min syster och samtalet som utväxlas lät så här:
- Det var ju tänkt att du skulle få 700 kr för att du hade varit barnvakt.
- Jaha.
- Men jag och ....... tänkte om och tänkte istället ge dig 7000 kr för att du varit så snäll och tagit hand om barnen.
- Jaha, det var snällt.
- Ja, men vi tycker du är värd det.
- Tack så mycket.

Snacka om önsketänkande eller? 7000 kr för att vara barnvakt en helg är sjukt bra betalt. Jag frågade syrran om det samtalet hade ägt rum i verkligheten. Hon skrattade åt mig och sa klart och tydligt nej.

Man kan ju drömma.

Mysteriet med den försvunna plånboken fjärde och sis

Jag var på väg att ge upp. Gå till banken och spärra skiten ur mina kort på banken. Jag har inte lite kort i plånboken heller. Men jag minns inte hur många det är. Men många är det. Hur tusan ska jag kunna spärra skiten ur korten om jag inte ens vet vad det är för kort?

Spärra skiten ur dem.

Jag letar igenom min dataväska i brist på annat. Hittar inget. Sätter mig i soffan och ska blogga om min stora misär. Min syster letar igenom min datorväska igen. Letar i samma fack som jag gör och jag suckar högt. Ska börja blogga och då min syster säger.
- Är det den här vi letar efter?
- VA? VAD?
- Den här plånboken?
- JAAAA, vart låg den?
- Den låg i din datorväska.
- Men jag letade ju igenom den?
- Inte tillräckligt noga. Den låg i sidofacket.
*Syster visar sidofacket den låg i*

Tack kära syster för att du hitta den åt mig. Var nära på att bli riktigt ledsen och förbannad samtidigt. Men nu slipper jag det.

Letandet är över...

Mysteriet med den försvunna plånboken del 3

Min tanke nu är att jag ska sjukanmäla mig och leta som bara helvete efter min plånbok. Men det kan jag inte göra då jag varit tillräckligt sjuk redan. Det skulle se väldigt fult ut faktiskt. Jag tänker att jag drar ändå. Men man vet aldrig. Ska leta en stund till här hemma innan jag gör något.

Find it. Please find it.

Letandet fortsätter...

Mysteriet med den försvunna plånboken del 2

Vi var helt utan chans att hitta den kändes det som. Då tändes ett litet hopp. Vi fick ett nummer till ett medium eller vad man ska kalla dem. Personer som hittar försvunna saker. Fick numret av ett medium som var ute hos min syster.

Out of luck

Vi kunde bara chansa så vi ringde den här personen vi fick numret till. Britta hette tanten som skulle hjälpa mig hitta min försvunna plånbok. Jag ringde...
piiiiip
piiiiip
piiiiip
Frågar efter Britta.

- Britta
-Hej, Jag heter Joakim.
- Jaha
- Jag fick ditt nummer av Annika. Ett medium i .......
- Jaha
- Hon sa att du var bra på att hitta försvunna saker.
- Nä, det är jag inte.
- Är inte detta Britta ......?
- Jo, det är jag. Men jag är inte bra på att hitta försvunna saker.
- Nä, okej. Då ber jag om ursäkt för att jag störde.
- Okej.
- Hej då
- Hej då

Skit också.
Dead end

Letandet fortsätter...

Mysteriet med den försvunna plånboken del 1

Min plånbok försvann under helgen som varit. Ingen har sett röken av den. Inte ens sett den lite. Sista minnesbilden jag har av den är att den låg i en icapåse. Sen är den spårlöst borta. Nu har vi varit ute hos min syster och letat i drygt 3 h om inte mer. Inte ett spår efter min plånbok.

Letandet fortsätter.

söndag, augusti 12, 2007

I Still Havent Found What Im Looking For

Min plånbok är fortfarande saknad. Har ingen som helst aning om vart den kan vara. Imorgon måste jag nog ut till min syster igen och leta efter den. Precis överallt måste jag leta. På varenda litet ställe jag varit.

M.I.A


Blir galen på mig själv för att jag aldrig kan hålla reda på min plånbok, nycklar och mobil. Alltid något som är borta. Jag förstår inte hur jag lyckas faktiskt. Men så kan det vara. Imorgon tar vi nya tag och försöker leta reda på min plånbok hos min syster. Annars blir det att spärra alla mina kort och fixa nytt. Precis allting. Inte kul.

Skit också.

Saknad

Direkt när jag lämnade av henne vid bussen och var på väg hem igen så ville jag ta första bästa tåg till Malmö. För att kunna möta henne vid bussen när hon kommer hem igen. För att kunna spendera mer tid med henne. För att vara henne nära.

Be with me

När jag gick på hem från station så kände jag en tomhet. Det var då jag insåg att hon verkligen skulle hem och inte skulle komma tillbaka på, ja jag vet inte hur länge. Samma visa varje gång. Jag vill verkligen inte åka ifrån henne eller att hon ska åka ifrån mig. Saknaden är enorm varje gång hon åker. Sen känns det också som att saknaden blivit större ju mer vi träffats.

Saknad

Nästa gång vi ses så blir det i Stockholm. Då ska vi spendera vår helg där ihop. Kommer bli helt underbart och jag kommer njuta av varje minut jag får tillsammans med henne. För det gör jag varje gång jag är med henne. Jag erkänner, hon gör mig lycklig. Väldigt lycklig. Extremt lycklig.

Lycka är J

Wallet

Jag har tappat bort min plånbok. Har absolut ingen som helst aning om vart tusan den kan vara. Ska leta lite mer här hos min syster nu. Men vart tusan kan den vara?

Please find my wallet. I need it.

tisdag, augusti 07, 2007

Ifrågasätta

Helt utan att ifrågasätta. Jag gör framsteg.

Luft, ord och mening

Jag öppnar min mailinkorg och kollar mitt nya mail. Läser vem avsändaren är och tänker "vem är det?". Öppnar det, läser första raden och stannar upp. Slutar läsa, tittar upp och tittar sedan ut genom fönstret.

"Inte igen. Inte en gång till. Varför händer detta?" tänker jag. Jag tittar tillbaka ner på skärmen och fortsätter läsa. Lugnt, försiktigt och med största varsamhet. Behandlar varje ord som om de vore ett litet skört liv. Om jag inte behandlar dem med varsamt så dör dem. De försvinner och förlorar betydelse. Men ihop får de en mening.

"Hej, Joakim. Jag heter ****** och är ** år. I fredags förlorade jag min mamma".
Dessa var orden jag fick. Orden var för sig är betydelselösa. Ihop är de världens största knytnäve som slår en så hårt i magen att man tappar luften. Slaget är så hårt att man tror att luften aldrig kommer komma tillbaka. Man tror att man kommer dö av slaget.

Jag börjar leta efter ord för att besvara personens mail .Försöker hitta ord som passar ihop. Som fyller en mening. Som kan fylla personens lungor med luft igen. Kunna andas igen. Efter en stund hittar jag orden jag söker och jag placerar dem ihop. De fyller en mening ihop. Ska hjälpa en person.

"Jag hittade dig via ****** och frågade efter din mail. Kände att du kunde hjälpa mig." Jag hjälper gärna till om jag kan och får. Jag kunde inget annat än att säga tack och att jag kommer göra vad jag kan för att hjälpa till.

Orden har en mening

Film

Pathfinder vill jag hemskt gärna se. Den verkar riktigt bra. I alla fall det jag läste om den alldeles nyss. En film att kolla upp.

måndag, augusti 06, 2007

Moon

Månen lyste röd över vätterns vackra stränder.

Wedding

Var i Malmö nu i helgen för att hälsa på J. Vi var på hennes brors bröllop. Jag var mer lugn än vad jag trodde att jag skull vara. Trots att det skulle vara första gången jag skulle få träffa flera av hennes släktingar. Fick träffa hennes moster och hennes mormor bland annat. Hennes mormor är ruskigt cool, tycker jag.

Cool

Men bröllopet gick bra även om jag hade tankarna på lite annat. Jag hade trevligt och jag hoppas verkligen att jag var ett bra sällskap för J och att hon inte fick skämmas allt för mycket för mig. Men det var "nära" att jag kom i handgemäng med hennes bror och hans gäng. Han upplyste mig klart och tydligt om att den jag pussades med faktiskt var hans lillasyster.

Rädd.

Jag fick aldrig stryk. Det var aldrig riktigt hotfullt. J trodde istället att de tyckte bra om mig. De kanske de gjorde. Vem vet? Men bröllopet var i alla fall väldigt trevligt och det var verkligen jättefint. Är jättetacksam och glad för att jag fick komma. Det var väldigt oväntat.

Tack.

fredag, augusti 03, 2007

Malmö

Inom 10 min drar jag till Malmö. Nu drar jag.

torsdag, augusti 02, 2007

Sista arbetsdagen

Fan vad skönt. När denna dagen är slut kommer jag njuta. Jag kommer gå ut från ångestfabriken. Vända mig om och sedan hånskratta.

HA

Jobb

om 34 min. Åker om 7. Puss

Bröllopsmat

Panik. Jag har nog inte träffat någon som är mer kräsen än vad jag själv är. Men jag börjar bli bättre på att äta mer varierat och nya saker. Men fortfarande är jag grymt kräsen.

Kräsen?

Nu är det ju så att jag ska på bröllop i helgen. Jag känner på mig att jag kommer å skämmas en del. Just på grund av att jag är kräsen. Kommer sitta där och pilla i maten och skämmas. Men jag ska försöka tvinga i mig maten. Sånt kan jag faktiskt göra ibland. Även om jag kommer må extremt dåligt för en stund.

Jag åt en minimal gurkbit för en vecka sedan.

Vi får se hur det går nu i helgen. Men jag ska äta. I alla fall lite. Det måste jag. Det kallas att visa respekt. Sånt kan jag också göra. Visa respekt alltså. Får hoppas att jag klarar av att äta bara. Men det ska nog gå bra. Jag kan ju faktiskt tvinga i mig lite mat. Lite går alltid. Inte för mycket bara.

Mat+Dytte= Katastrof

Dance all night long

Imorgon åker jag söderut. Ner till Skåne och Malmö närmare bestämt. Hmm konstigt. Varje gång jag tänkt på Malmö tidigare har jag tänkt storstad och öresundsbron. Snacka om att den bilden förändrats under den senaste tiden.

Change of perspective

Vid den här tiden imorgon så är jag framme i Malmö. Jag ler stort när jag tänker på det. Kommer vara otroligt skönt när jag väl kommer fram. Ibland kan man ha det väldigt bra. Jag är lycklig som tusan nu och det är skönt att jag börjat dansa igen. Dansen är viktig för mig. Den här dansen gör mig extremt lycklig. Känns som att jag har hittat någon som dansar i samma takt som jag. Som dansar samma dans som jag.

Dance dytte dance

Jag dansar med små lätta steg. Ökar farten av ren glädje. Dansar säkrare och säkrare. Det känns som att jag inte ens vidrör marken. Jag glider fram över i ren glädje. Dansa, dansa, dansa. Ser du stegen? En fot där, en fot där och nu jobbar vi med fötterna.

I like this dance

Jag ska spöa hans bror

Igår jobbade jag, igen. Som vanligt dvs. Jag jobbade på åttan. Som igår var en linje hämtad direkt från helvetet. Ja, det är helt sant. Varje maskin jag stod vid vägrade att fungera som jag ville men när alla andra stod där fungerade den prickfritt.

Jag blev förbannad.

Idag är dagen då jag och åttan ska göra upp. Jag funderar allvarligt på att ta spöa hans lillebror. Linje 7 eller kanske linje 3. Då är han nog inte så kaxig längre. Då fattar han att han inte ska jävlas med mig längre. För jag blir arg på honom.

Det blir jag.

Idag hoppas jag att det ska gå bättre än igår. Så jag får en fin avslutning på min arbetsvecka. Igår var för övrigt en väldigt seg dag. EXTREMT SEG. Jag hade nog haft roligare med att räkna hårstrån på mina armar och ben. Även om jag hade fått börja om en sisådär 437 gånger.

Det är många gånger.

onsdag, augusti 01, 2007

Horflickan

Nu har han gjort det igen. Linus pratade med en tjej som jag har döpt om till hmm ja horflickan. Jag vet att det är ett taskigt namn och att hon säkert inte är en hora. Men man får inte ta det så allvarligt. Han kallar mig hora, F kallar mig hora. Det är inte direkt något skällsord för oss. Så ni tjejer som tänkte börja skälla på mig, snälla gör inte det.

Dont mind me

Men horflickan var det. Linus ska åka till henne idag. Han ska nog inte skinka på henne som Calle Schulman skulle säga. Men jag tror att han innerst inne vill det även om han inte säger det. Jag hatar horflickan som jag sagt tidigare. Jag orkar inte själv leta upp det inlägget men ni får gärna göra det. Där står det nog lite mer om varför jag ogillar henne.

Dislike

Han kommer hem imorgon. Enligt mig en helt ovärd resa. Men vill han åka till horflickan ska han göra det. Även om jag anser att det är slöseri med både tid och pengar. Så det så. Linus vet vad jag tycker om henne också. Jag skickade ett sms med linus väns nya smeknamn. Nu vet han och hela världen att jag kallar henne horflickan.

Fan vad jag är taskig.

Ogillar hur hon behandlat min vän Linus. Man gör inte det helt ostraffat. Om vänner blir illa behandlade så blir jag väldigt arg. Det är värre än att behandla mig illa. Mina vänner sårar man inte. Så är det bara.

Mina vänner betyder oerhört mycket för mig.

Need a change of scenary

Everything changes so fast. I understand.

Jag sitter och väntar på min syster. Vi ska stryka mina byxor. Okej, jag vet vad ni tänker "jaha nu kan inte ens grabben stryka kläder". Då tänker ni fel för det kan jag. Men jag saknar ett strykjärn. Därav att min syster ska komma. Hon äger ett, det gör inte jag.

Own me

Måste ringa ett samtal idag också. Det är bara när jag ska hinna det. Orkar inte ta det när syrran är här för då ska hon också prata med han jag ska ringa till. Funderar på om jag ska maila honom kanske. Det kanske blir lättast så?

Mail him

Två arbetsdagar kvar på denna veckan. Det känns väldigt bra kan jag säga. VÄLDIGT BRA. Jag längtar så till helgen att det inte är sant. Att det nu bara är två arbetsdagar kvar gör det väldigt bra.

Grymt bra.