lördag, januari 14, 2006

Ger mig också in

I de hemlösas debatt som drivs flitigt på Jontes sida.

Jag var ju i Gbg igår och under vägen dit satt jag och min gamle vän Martin och diskuterade de hemlösas situation. Han sa det att i Göteborg så ser man alltid samma hemlösa på samma plats varje dag nästan. Ibland så är de bara där och ibland så står de där och säljer tidningen Faktum. Som är de hemlösas tidning.

Idag läste jag också på Aftonbladet om en attack på flera hemlösa i Usa. Där de hemlösa attackerades med baseballträn. Mycket brutalt enligt min mening.
Varför attackera dem för? Vad har de gjort?

Jag förstår mig inte på våldet och oförståndet i dagens värld. Saknar världens befolkning idag sympati för dessa människor? De är just människor precis som du och jag.
Visst vi har alla problem och en del av dessa har problem med alkohol och droger. Men det är därför vi måste försöka hjälpa dem istället för att släppa av dem på nästa bakgård och se det som någon annans problem. Det är samhällets problem och det är samhället som måste ta itu med problemet. Vi kan inte skicka runt dessa människor till olika instanser som om de vore kreatur på väg till slakning.

Fy för dem som ej förstår och inte vill se!

Catch u later!
Dytte

2 kommentarer:

Jonatan sa...

jo, de ska få chansen men de måste också ta den. har ju redan sagt att problemet med just hemlöshet, vilket var vad som diskuterades på min sida, var inte att de inte fick hjälp med bostad utan att de inte skötte den. Fler chanser resulterar enligt mig i fler misslyckanden och det ska inte ske på bekostnad av dem som sköter sig.
Som sagt, ge dom bostad, bidrag och en chans att återanpassa sig, sen är det upp till individen.
Det som hände i USA och som händer överallt i världen med misshandel av dessa personer är så sjukt och jag hoppas att fler personer likt busschauffören i jkpg står upp och visar civilkurage och sätter stopp för sådant och att de som motarbetar civilkurage och står bakom misshandlarnas ryggar, likt bussbolaget ARRIVA, blir utfrysta.

Jay sa...

Jonte: Mycket kan sägas om detta! Men klart är att du och jag tycker lite olika iaf! Jag anser att det är samhällets ansvar att inte bara hjälpa dem med bostad och liknande utan även en återanpassning till samhället och ett normalt liv(Världens längsta mening?).