söndag, maj 31, 2009

Change life

Idag inspireras vi av Tyra Banks Show som tar en kaxig, vill ha allt-tjej som bor i en medelklassförort. Lite bättre kanske. Hon vill ha en ny märkesväska, spa-behandlingar och 200 dollar att handla för i veckan.

Rich

Sen vänds steken och hon får jobba för allt. Hon får ta på sig gamla sunkiga kläder, gå fem kilometer för att få vatten som sen är skitigt. Sen fick hon kratta löv i central park för att få kallt ris. Efter det får hon tigga pengar för att köpa mat. På några timmar fixar hon två dollar.

Adept

Efteråt fick hon veta att hon hade "bytt liv" med en kille som heter Noah som kommer från Rwanda. Han är femton år och har aids. I Rwanda har han ingenting och nu är han en av Save A Child Alive Foundation ansikten utåt. Han fick besöka New York och snart ska han åka hem igen.

Noah go home

En sån prövning är viktig för alla tycker jag. Att verkligen få kännedom om hur andra lever genom att leva det livet. Det är något jag själv skulle vilja göra av egen fri vilja. För att få en bättre förståelse för hur de lever och hur deras förhållanden är. Det är svårt att förstå när man bara ser bilder eller videoinslag på tv. Live är det bästa sättet.

Test

Inga kommentarer: