onsdag, maj 13, 2009

Min mamma åt kexchoklad

Inatt drömde jag en skum men samtidigt bra dröm. Drömde att jag var i det rummet jag hade när min mamma fortfarande levde. Allting var som det var då och möbler stod på deras rätta plats och min mamma levde. Hon var i köket och åt kexchoklad som hon så ofta gjorde. Det var hennes favorit. Varje gång jag eller någon annan äter det så tänker jag på henne. Det är så mycket mamma det kan bli för mig.

Dream

Jag hade i alla fall en tjej hemma och efter ett tag knackade mamma på dörren och kom in och skulle bjuda på pepparkakor. Gissa vad jag gjorde? Jo, jag skämdes för där kommer morsan in när jag har en tjej hemma. Usch, vad pinsamt. Och sen att hon skulle bjuda på pepparkakor.

Knocking

Det roliga är att det här var någon gång sent på våren. Pepparkakorna visste jag var från julen och då sa jag det till mamma varpå hon skrattade. Hon såg precis ut som när hon var frisk. Vilket leende jag hade på läpparna trots att hon var så pinsam. Tjejen däremot tog det rätt lugnt och åt faktiskt en kaka även fast jag varnade henne för att det skulle växa saker i henne för att kakan var så gammal.

Old

Jag skrattade i drömmen och när jag vaknade var det med ett leende. Min mamma finns fortfarande där för mig och kommer alltid att vara. Samtidigt som jag är glad så vill en tår komma fram för jag saknar henne så. Med tårarna kommer frågorna om hur det skulle vara om hon fortfarande levde. Frågor som inte går att besvara. Jag får skjuta det åt sidan och vara glad att jag drömde om henne och att hon var som vanligt. Åt kexchoklad och var pinsam. Det var hon duktig på. Min kära lilla mamma.

Jag saknar dig Mamma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såna drömmar är så härliga men samtidigt blir man så hemskt sorgsen för att man saknar allt fint man har haft ihop. Man vill kunna bara vara glad för allt fint men ändå kryper tårarna fram för att man saknar det så himla mycket. Stor kram!

Jocke sa...

Louise: Du har helt rätt. Men minnena är det enda vi har nu. Vi får vårda det ömt.