söndag, juli 08, 2007

Teater

Jag kan nu berätta att jag var iväg på teater. Inte en sån där man sitter still och tittar i två timmar utan nu var det upplagt lite mer som cluedo. Vi skulle alltså lösa en mordgåta. Kalaset gick på 600 kr (!!!!!!)

Inte billigt

Teater var det ja. Vi fick 8 misstänkta mördare och varje person var med i fyra olika scener med de andra karaktärerna. Man fick ledtrådar och möjliga motiv vid varje möte karaktärerna hade. Och eftersom det hela utspelades samtidigt, mötena alltså, så kunde man inte vara med vid varje möte och få alla ledtrådar.

Inte bra

Man fick därför dela upp gruppen så bra som möjligt. Ett tag bevakade vi fyra olika personer för att få så många ledtrådar som möjligt. Vi var fem personer i hela sällskapet och det betydde att vi gick själva en hel del. Jag kan säga att när "föreställningen" var slut så var det inte någon i vårt sällskap som hade gissat rätt.

Inga deckare där inte

Sen kom grande finale. Vi skulle försöka knäcka en kod till ett kassaskåp som innehöll en diamant. Det sällskap som först knäckte koden till kassaskåpet och öppnade det fick diamanten. Vi fick rätt på fyra av åtta siffror och vi fick därför inte diamanten. Oväntat? Nja, lite faktiskt. Det kändes som vi hade rätt. Men icke då.

Otur.

Men det var kul. Oväntat och väldigt roligt även om alla i sällskapet tyckte att mordgåtan var oerhört svår. Kunde vara praktiskt taget vem som helst av karaktärerna. Som sagt, väldigt kul och inte det man vanligtvis går på. Så det var kul att få uppleva något nytt.

Try something new

Inga kommentarer: