söndag, augusti 13, 2006

Tv,radio och tidning

Ser på edtv just nu. Det är sjukt, tänk er att visa hela ert liv på tv. Allting du gör och säger kommer visas på tv. Alla vet vad du gör när du gör det! Folk radar upp sig i tv-sofforna för att se vad du ska göra härnäst. Vad du ska göra för drag med tjejen du gillar, ditt nästa misstag och överhuvudtaget se alla dina tveksamheter.

Världen stannar upp för en sekund

Det är likadant med alla dessa dokusåpor. Människor vill att saker ska hända. Lite naket, lite sex lite av den förbjudna frukten. Att någon ska klanta sig i tv inför miljoner tittare är något tv bara drömmer om. Tänk dig att den store Presidenten av USA, MR Bush HIMSELF skulle klanta sig inför hela världen. Tänk dig vilka tittarsiffror, tänk dig vilka enorma summor media skulle tjäna på en sådan sak. Världen skulle gotta sig i det som om dem vore småbarn och hade fått vänta tills på måndagen istället för lördagen på deras lördagsgodis. Dem skulle kasta sig över det som hyenor som inte fått mat på veckor.

Tänk dig vilken story, vilket scoop

Det är vad alla journalister drömmer om. Den där storyn som kommer förändra deras liv. Göra dem rika och berömda. Göra så dem kommer att komma med i historieböckerna. Det är vad många journalister drömmer om. Det sägs att journalister kan gå över lik för att få till storyn. Få till det där som är ett riktigt scoop. I vissa fall är det nog sant, det är nog därför journalister är så hatade av vissa människor. Det finns dock journalister som vill något annat. Förmedla nyheter och visa världen vad som pågår.

World? What´s happening?

En journalist för mig är någon som söker efter sanningen och vill förmedla nyheter till världen. Kalla journalister svin, idioter och helvetets avskum men vad ska du göra när dem försvinner? Ska du själv ta reda på vad som händer i världen? Ska du själv hålla koll på katastrofer och olyckor i världen? Jag säger lycka till, journalister gör mer nytta än vad du tror. Jag vill bli en av dem journalisterna som förmedlar sanningen och ger världen nyheter. Inte för att bli känd utan för att jag brinner för att berätta, för att upplysa andra.

Bring me the truth

Catch u later!
Dytte

Inga kommentarer: