lördag, augusti 05, 2006

Våga säga älskar

Allt i världen kostar pengar. Oavsett vad det är så har du på något sätt betalat för det. Marken du går på, luften du andas, personen du umgås med. Ingenting är gratis men ändå lever vi. Trots alla utgifter och krav.

Demand more , expect less

Jag har tänkt(jag vet det börjar bli mer och mer vanligt ni får börja vänja er) på en sak. Jag tänker rätt mycket. Jag läste för några dagar sen i Johans blogg. Hans mål var att bli rik, rik som i miljoner vet jag inte men tillräckligt rik så han klarar sig och att det blir över antar jag. Han tror att han uppnått det nu. Jag är glad för hans skull. Jag vill också bli rik, fast på mer än ett sätt.

Rich? Me? On what?

Visst vill jag precis som så många andra bli rik på pengar. Jag vill inte behöva tänka så jättemycket på vad det kostar - ändå ser jag ner på de rika svinen, kanske är jag avundsjuk - utan bara köpa det jag har lust med för tillfället. Jag tror jag ser ner på dem som är och alltid varit rika för att dem är i en bubbla. En bubbla där de bara ser de andra rika människorna och ser ner på oss "fattiga". Jag tror det är den bubblan jag hatar, mer än vad jag tror.

Bubblegum

Dem ser inte världen utanför. Nu kanske ni undrar om jag själv skulle se utanför den bubblan om jag kom innanför den. Jag kan svara att jag aldrig kommer att kommer att vilja komma in i den bubblan. Visst jag vill vara rik men jag kommer ha grymt svårt att bara släppa det jag har haft innan. Många tappar förståndet när de blir rika. Dem tror att dem är så mycket bättre än alla andra. Jag vet att jag inte är bättre än någon annan även fast det låter så ibland. Jag är minst lika dålig som dem rika bratsen på stureplan. Jag är minst lika bra som hjälparbetaren i Afrika.

Brats och backslick

Jag vill som sagt vara rik på flera sätt. Pengar är ett sätt att vara rik. Vänskap är en annan, jag anser mig vara rik på den varan. Vänskap är något jag värderar väldigt högt. Kärlek är en annan rikedom jag vill ha mycket av men som är så oerhört svår att få. Kunken kämpar oerhört tappert för att få denna rikedom som jag vet att alla någon gång saknar och kämpar för. Han hymlar inte med det heller.

Love is a beauty

Vi andra säger saker som "nä, jag har inte tid med ett förhållande just nu", "nä, jag trivs med att vara singel", "Jag satsar på min karriär just nu", "Jag är inte redo för ett förhållande just nu", "Jag känner inte någon saknad till kärleken". Vi är fega, kunken vågar stå för att han saknar någon att älska och någon att älskas av. Varför är alla så fega för? Är det fel att erkänna att man saknar någon att älska? Ser någon ner på dig för att du säger det? Alla tänker det men dem flesta förnekar det.

Våga säga älska

Catch u later!
Dytte

2 kommentarer:

Johan sa...

Måste bara påpeka att jag absolut aldrig haft som högsta mål i livet att bli rik, utan att jag alltid som ett delmål i livet velat uppnå en lön där jag inte behöver tänka efter om jag kan dricka den där extra ölen, eller ta den där maträtten som jag egentligen är sugen på, men som kostar 40:- mer, när jag äter. Det är ett av massor av mål jag har, och definitivt inte ett av de viktigare. Liksom du har jag alltid hatat de rikas förmåga att inte fatta hur det är att aldrig ha råd.
Men pengar kan inte köpa det som är viktigt. Kärlek, vänskap och tex pappas liv. Det är viktigt att veta. Jag har 100 andra delmål i livet som jag vill uppnå och att jag har uppnått ett gör bara att jag kan koncentrera mig på de andra mer.

dytte sa...

Det var ungefär så jag menade. Att du skulle kunna göra det där extra utan att behöva tänka på om du verkligen har råd eller inte. Jag ber om ursäkt om du och andra tolkat min text på något annat sätt.
Du är en förståndig människa du Johan.